Friidretts-VM 2019:

Henrik Ingebrigtsen tror på OL-suksess med amputert tå

Selv med arabiske netter i Doha, tror ikke storebror Henrik Ingebrigtsen han kan hamle opp med lillebrødrene i VM i år. Men neste gang ...

MÅ SE SEG SLÅTT AV JUNIORENE: Henrik Ingebrigtsen, til høyre, innser at det er Filip og Jacob som har medaljesjanser i friidretts-VM i Doha denne uka. Selv ser han allerede mot neste år. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
MÅ SE SEG SLÅTT AV JUNIORENE: Henrik Ingebrigtsen, til høyre, innser at det er Filip og Jacob som har medaljesjanser i friidretts-VM i Doha denne uka. Selv ser han allerede mot neste år. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DOHA (Dagbladet): Det er brennhett i VM-byen Doha, og ikke bare på temperaturmåleren. Team Ingebrigtsen har inntatt byen, og både Filip og Jakob er like brennhete medaljekandidater som lufta som omgir dem.

På torsdagens pressetreff i forkant av 5000-meteren, der alle de tre Ingebrigtsen-brødrene stiller til start, var det to brødre som struttet av selvtillit, og en litt mer avmålt.

Grunnen?

Storebror Henrik tror ikke han har så voldsomt store sjanser til å hevde seg.

- Jeg har ikke så veldig store sjanser i VM. Jeg er ikke i nærheten av å være i den formen som Filip og Jakob er i, de er medaljekandidater på to distanser, sier Henrik på spørsmål fra Dagbladet, via Expressen.

Kan amputere tåa

Til tross for den uvanlige pessimismen, satte altså Henrik Ingebrigtsen personlig rekord på 5000 så sent som i juli i år. Han løper med andre ord raskere i år enn han gjorde da han vant sølv på den samme distansen i EM i fjor.

Problemet er en tå. Det er forøvrig den samme tåa som plaget ham så tidlig som i Rio-OL i 2016, og som pappa Gjert på torsdagens pressetreff mente han like gjerne kunne amputere etter sesongen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer