SÅ DERE DEN? Henrik Kristoffersen spøkte, lo og gråt nesten en skvett da han holdt pressekonferanse i Østerrike torsdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SÅ DERE DEN? Henrik Kristoffersen spøkte, lo og gråt nesten en skvett da han holdt pressekonferanse i Østerrike torsdag. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Verdenscupåpning i alpint:

Henrik Kristoffersen ble tatt på senga på sin egen pressekonferanse

- I almost cried.

SÖLDEN (Dagbladet): Henrik Kristoffersen var det store trekkplasteret da den franske skiprodusenten Rossignol arrangerte pressekonferanse i forkant av søndagens alpinåpning i Østerrike i kveld.

Det vil si, den norske unggutten var det eneste trekkplasteret på Rossignols pressekonferanse.

Fjorårets vinner av verdenscupen i slalåm er blitt så stor at han samler et fullt lokale av internasjonale journalister på egenhånd.

Ble rørt

Men der Kristoffersen etterhvert spøkte med egen frykt for det bratte henget i søndagens bakke, fortalte om hvor middels han hadde vært som skiløper i barndommen, ble han tydelig satt ut da Rossignol viste fram en presentasjonsvideo de hadde laget av ham.


HER ER VIDEOEN: Se Rossignols egen presentasjon av Henrik Kristoffersen. Video: Rossignol

Gamle opptak av Henrik i Marikollen, ispedd intervjuer med gamletreneren og faren, gjorde inntrykk på den unge verdensstjernen.

- I almost cried, sa Henrik fra podiet foran verdenspressen da filmen var ferdig.

- Du ble tatt litt på senga av den filmen?

- Jeg ble tatt litt på senga der. Det er ganske følsomt å se de gamle bildene, det er det. Det er så mye hardt arbeid som er lagt ned, så mange gode minner, men også vonde minner. Vonde minner som har gjort meg til den jeg er i dag. Det er derfor jeg er her i dag, sier han da Dagbladet prater med ham etter at alt har roet seg.

Kjørt fort på trening

Alle timene han har lagt ned av trening betalte seg for alvor i fjor. I år er han mannen alle skal slå i slalåm.

Og ryktene skal ha det til at han har kjørt styggfort på trening i storslalåm også.

Skjønt, rykter og rykter. Henrik selv bekrefter at det har gått fort på trening.

- Men det hjelper ikke å kjøre fort på trening om du ikke kjører fort i renn, sier Kristoffersen.

Søndag er det altså verdencupåpning i storslalåm. Der må han finne seg i å være en av favorittene. På tre år har han gått fra å ikke kvalifisere seg til andreomgang i to, før han endte på sjetteplass i fjor.

- I mine øyne er ikke jeg blant favorittene her, sier Kristoffersen.

- Men det er så lenge siden forrige renn, så det er vanskelig å si.