MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen gir klar beskjed til fysisk trener Lars Mæland om manglende ork etter å ha endt på 8.plass  i storslalåm-åpningen i alpint i  Sölden.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISFORNØYD: Henrik Kristoffersen gir klar beskjed til fysisk trener Lars Mæland om manglende ork etter å ha endt på 8.plass i storslalåm-åpningen i alpint i Sölden. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Verdenscupåpning i alpint:

Henrik Kristoffersen forbanna etter åttendeplassen: - Jeg lurer på om det vi gjør er riktig

- Jeg er for dårlig.

RETTENBACH (Dagbladet): På forhånd regnet alle Henrik Kristoffersen som en av de store favorittene til å stå på pallen i verdenscupåpningen i storslalåm i Sölden i dag.

Men en tam førsteomgang ble til en slapp andreomgang, og for verdens nest beste alpinist i fjor, er det ikke godt nok.

Ikke minst fordi han var nesten to sekunder bak vinneren, franske Alexis Pinturault.

Det var en forbanna Kristoffersen som møtte pressen i målområdet etter rennet på Rettenbach-breen. Da hadde han akkurat rettet en sint pekefinger mot landslagets fysiske trener Lars Mæland.

Forbanna og skuffa

- Jeg er både forbanna og skuffa. Altså, det er ikke dårlig å være nummer åtte i verden, men det er altfor dårlig skikjøring, og det er bare ikke godt nok. Jeg har vel meg selv å skylde, så da skylder jeg ikke på noen andre, sier Kristoffersen.

- Jeg kjører jo ikke noe bra, men det føles egentlig mest som at jeg ikke orker for å være helt ærlig, fortsetter han.

Hva som er grunnen til at han ikke orker har han en idé om, men det er ikke noe han vil fortelle Dagbladet. Likevel avviser han at det er helseproblemer eller etterdønninger av vårens mandeloperasjon som er grunnen til at han ikke orker.

- Jeg kan kanskje fortelle dere det om en stund. Ikke nå. Det er det litt personlige grunner til, men sånn er det. Det er bare at jeg er for dårlig, sier han.

Vet ikke grunnen

- Jeg har kjørt veldig bra på trening, det er fakta, det er sant. Men det hjelper ikke det når jeg kjører sakte i renn. Jeg har for første gang i mitt liv kjørt raskest i storslalåm, og jevnt over når det ligner sånn som det er her. Og da begynner jeg å lure på om det vi gjør egentlig er riktig når jeg er så langt bak som jeg er i dag. Det kan være tilfeldigheter, og det kan være løsninger i det lange løp. Jeg vet ikke akkurat nå.

- Du lurer på om treningsopplegget har vært galt?

-Nei, jeg tror ikke det. Jeg vet faktisk ikke, vi har hatt veldig bra trening, det har vi, men jeg vet ikke.