Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen nummer to

Fikk revansj i slalåmklassiker i Italia.

PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen ble nummer to. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen ble nummer to. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Henrik Kristoffersen var ute etter revansj i onsdagens slalåmklassiker i italienske Madonna di Campiglio, etter at han måtte nøye seg med en skuffende delt 19.-plass i Zagreb nylig.

Kristoffersen var nummer to etter første omgang, bare slått av sveitsiske Daniel Yule, som hadde et forsprang på 19 hundredeler.

Kristoffersen var offensiv i finalen og økte ledelsen på de første mellompasseringene, før han kom i mål ti hundredeler foran den daværende lederen Clement Noel.

- Herlig liten revansj etter Zagreb, sier NRKs Kjetil André Aamodt.

Det var bare Yule som kunne frata Kristoffersen seieren, og sveitseren viste seg best for dagen. Han vant til slutt med 15 hundredeler.

- Det var imponerende av Yule. Henrik kjørte knallgodt til andre mellomtid, hadde mulighet til seier der, men fullførte ikke helt inn, mente Aamodt.

- Tilbake

Kristoffersen gjorde en liten feil i første omgang, men hadde likevel los på seieren.

- Han er tilbake der vi så ham i Levi, mente Aamodt etter den første omgangen.

Kristoffersen vant som kjent i finske Levi i sesongåpningen.

Yule vant på sin side slalåmrennet i samme bakke desember 2018.

Nære pallen

Sebastian Foss Solevåg var på en oppløftende femteplass etter første omgang. Han kjørte i mål til en andreplass i andre omgang, og ble til slutt nummer fire, 15 hundredeler bak Kristoffersen.

Lucas Braathen ble beste nordmann med 6.-plass i verdenscupslalåmen i Kroatia for noen dager siden, men kjørte dessverre tidlig ut i første omgang i kveld.

Svenske André Myhrer var nummer tre etter første omgang, men kjørte ut i finalen.