Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupåpning i alpint:

Henrik Kristoffersen takker kjæresten for vektøkninga

Veier tre kilo mer enn vanlig etter tøff sommer.

KLAR FOR SESONGEN :  Henrik Kristoffersen er tyngre i år enn i jubelsesongen i fjor. Det håper han skal gi enda flere verdenscuppoeng.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR SESONGEN : Henrik Kristoffersen er tyngre i år enn i jubelsesongen i fjor. Det håper han skal gi enda flere verdenscuppoeng. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SÖLDEN (Dagbladet): Søndag morgen starter Henrik Kristoffersen jakten på Marcel Hirscher og sammenlagtseieren i verdenscupen. Da starter verdenscupsirkuset med storslalåm i østerrikske Sölden, og Kristoffersen må finne seg i å være favoritt.

Takk for nå, Paris 👫🗼

Et bilde publisert av Tonje Barkenes (@tonjebarkenes)

Etter fjorårets andreplass totalt, og med sammenlagtseieren i slalåmcupen, er det stadig flere som ser mot unggutten når Hirschers rivaler skal navngis.

Men oppkjøringa i vår og sommer har vært alt annet enn enkel. Etter at han fjernet mandlene i mai forsvant det uker med trening på grunn av smertene etter operasjonen. Og med det forsvant også kiloene fra kroppen hans.

– Jeg gikk ned fem eller seks kilo på to uker, sier Kristoffersen.

– Det var utrolig tøft. Jeg har alltid hatt problemer med å legge på meg, men nå er jeg så heldig at kjæresten min er ernæringsfysiolog, så da fikk jeg en god del hjelp der. At jeg klarte å gå opp igjen og er tyngre nå enn jeg var før operasjonen, det hadde jeg ikke klart uten henne, fortsetter han.

Blir servert

Det er ord som varmer kjæresten Tonje Barkenes, selv om hun ikke ønsker å ta æren for den jobben Henrik har gjort med å komme seg opp igjen i vekt,

- Det er veldig koselig å høre at jeg har vært til hjelp, men jeg syns Henrik har vært veldig motivert og flink selv også. Jeg har prøvd så godt jeg kan ved å bruke min ernæringsbakgrunn for å hjelpe ham til en vektøkning før en ny sesong. Jeg har for det meste gitt ham påminnelser for når og hva han bør spise. Hvis han ikke hører, har det hendt at jeg har lagt maten konkret rett foran øynene hans. Da trenger han ikke tenke så mye, bare gjøre det han får beskjed om, smiler Barkenes overfor Dagbladet.

Også Henrik blir lattermild når han tenker på at han nærmest har blitt fôret av kjæresten.

- Fatter'n har gjort dette for meg før, men jeg bor jo ikke med fatter'n lenger. Så da har jeg henne, og det er litt vanskeligere å si nei til henne også. Jeg har krangla så mye med fatter'n før, at han klarer jeg å si nei til, mens hun er verre, i hvert fall på det området, smiler han.

Mål om totalseier

Men etter å ha fått kjærestehjelp med kostholdet veier han nå tre kilo mer enn det han gjorde før operasjonen. De kiloene skal forhåpentligvis sørge for flere poeng i verdenscupen denne sesongen. I fjor var han knappe fem hundre poeng bak nevnte Hirscher totalt, og endte med det på andreplass.

– Jeg sier egentlig alltid at målet mitt er å bli en bedre skikjører enn jeg var i fjor. Men jeg håper jo å kunne ta ett knepp til på resultatlista også.

  • Henrik Kristoffersen og alpingutta starter sesongen med storslalåm i Sölden søndag klokka 10.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!