<strong>STRÅLTE:</strong> Så glad var Henrik Kristoffersen etter at han kjørte inn til VM-gull i storslalåm i Åre.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STRÅLTE: Så glad var Henrik Kristoffersen etter at han kjørte inn til VM-gull i storslalåm i Åre. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

VM-gull til Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen tok sitt første VM-gull i karrieren

Ingen hang med Henrik Kristoffersen som kunne juble for VM-gull i Åre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE/OSLO: Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass etter første omgang av VM-storslalåmen. I den andre omgangen var det imidlertid ingen som klarte å henge med på tempoet til nordmannen.

Nordmannen måtte sitte og bite negler i målområdet og turte knapt å følge med da de to bak ham kjørte ned i andre omgang. Det holdt i massevis og Kristoffersen jublet voldsomt for sin aller første VM-medalje, som ble av edleste sort.

- Det er mer nervepirrende å vente enn når jeg står på startstreken. Da får jeg ikke gjort noe, forklarer Kristoffersen.

Kristoffersen tok seg tid til å takke personene som har hjulpet ham fram til VM-gullet, både familie og andre som har hjulpet ham på veien etter rennet.

- Når du har tre fjerdeplasser på rad i VM, med få hundredeler hver gang, du har ikke vunnet et renn på over ett år og ikke storslalåm siden Meribel i 2015 og du har jobbet så hardt i alle år du har holdt på og mot mye odds så lykkes det endelig, sier Kristoffersen.

- Det er noen som har litt mer å rutte med i alpinverden enn vi har. Det er en stor takk til alle som står tett på meg. Uten fattern og Rossignol, Red Bull, familien min og kjæresten min Tonje som står opp halv fem slik at jeg kan stå opp fem og lager frokost og alt. Hun gjør alt for meg og fattern gjør alt for meg, og muttern lar fattern gjøre det. Det er dem dette er for. Rælingen Skiklubb og alle som har hjulpet meg, fortsetter nordmannen.

Se gullomgangen til Kristoffersen i videoen under.

GULL: - Han imponerer særlig der det går fortest. Han tar rotta på gigantene og tar sitt første VM-gull. Det er helt, helt rått, sier NRKs ekspert Kjetil André Aamodt. Henrik Kristoffersen er verdensmester i storslalåm! Video: NRK Vis mer

24-åringen har ikke fått det til å stemme i tidligere VM, men i Åre var det full klaff på første forsøk for nordmannen. Etterpå takket han teamet rundt ham for seieren.

- På tide

- Det var på tide med en medalje. Jeg har jobbet så hardt med pappa og Rossignol laget. Det var så godt. Nøkkelen i dag var bare å gi alt, sa Kristoffersen til arrangøren rett etter gullet var sikret.

- Hjemme i Norge salter vi ikke løypene så mye som her, og jeg har ikke trent på det, men jeg ga bare gass, sa han om sin imponerende kjøring i finaleløypa.

Det skulle bli en voldsom duell mot franske Alexis Pinturault og østerrikske Marcel Hirscher. Mellom de tre skilte det bare 18 hundredeler etter den første omgangen i Åre.

Ingen av de to klarte å henge med Kristoffersen i den nederste delen av løypa. Først ut var Marcel Hirscher. Østerrikeren økte på toppen, men klarte ikke matche tempoet til Kristoffersen nederst. Det samme gjaldt Pinturault. Dermed ble det østerriksk sølv og fransk bronse.

Etter rennet var naturlig nok alle imponert over Kristoffersens kjøring. NRKs ekspert Kjetil André Aamodt var spesielt imponert over hvordan Kristoffersen kjørte i den nederste delen av løypa, hvor det var forventet at mer fartssterke Hirscer og Pinturault ville ha en fordel.

- Han imponerer særlig der det går fortest. Han tar rotta på gigantene og tar sitt første VM-gull. Det er helt, helt rått, sier Aamodt.

God norsk innsats

Leif Kristian Nestvold-Haugen tok bronse i forrige VM, men fikk sitt medaljehåp ødelagt av en tidlig feil som kostet rundt ett sekund. Han var i mål 1,38 sekunder bak lederen etter første omgang.

I den andre kjørte han også godt, men måtte se Marco Schwarz snike seg forbi ham da han kjørte i mål. Likevel avanserte 31-åringen og ble til slutt nummer sju.

Rasmus Windingstad gjorde en god figur og kjørte seg opp fra en 15. plass til en 13.plass.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer