Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinstjerna Henrik Kristoffersen:

Henrik Kristoffersen vant sitt tiende løp: - Helt ekstremt

Knuste Marcel Hirscher.

VANT SITT TIENDE LØP: Det har vært mye utenomsportslig kaos rundt Henrik Kristoffersen denne høsten. Men 22-åringen legger det bak seg i løypa. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix
VANT SITT TIENDE LØP: Det har vært mye utenomsportslig kaos rundt Henrik Kristoffersen denne høsten. Men 22-åringen legger det bak seg i løypa. Foto: EPA / GIAN EHRENZELLER / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen var misfornøyd etter den første slalåmomgangen, men kunne likevel kjempe om seieren etter å ha blitt nummer tre.

I finaleomgangen klinte han til og ga alt. Det så lovende ut, og da Kristoffersen nærmet seg målstreken skrek NRK-kommentator Andreas Toft:

- Han knuser Hirscher, han knuser Hirscher!

Og da tiden var god nok til å ta ledelsen med to løpere igjen på toppen, var Toft i ekstase.

- Det der var helt ekstremt. For en slalåmform han er i.

- Rant over etter målgang

Dette var Kristoffersens første slalåmrenn denne sesongen, og etter målgang var det mange følelser som skulle ut.

- Det rant over etter målgang der. Det var det første slalåmrennet jeg kjørte i år, og det er ingen tvil om at det har vært noen tunge måneder, men nå klarte jeg å vise litt ha jeg kan. Det er utrolig deilig, sa Kristoffersen til NTB.

Kristoffersen følte seg bra før start, og synes det var deilig for hodet å få lettet litt på trykket etter lørdagen. Nå skal han bare «trøkke på videre» og bli bedre.

At det gikk bra i dag er det ingen tvil om. Men at han knuste Hirscher vil ikke 22-åringen være med på.

- Jeg vil ikke si at jeg knuste ham. Men det er første rennet jeg kjører denne sesongen, så hvis jeg føler jeg kjører bedre og blir nummer fire eller fem er jeg fornøyd med det også, sa unggutten fra Rælingen til NTB.

- Virkelig deilig

Alexis Pinturault hadde muligheten til å ta igjen Kristoffersen, men tidlig i løypa i finaleomgangen, bommet franskmannen på en port og skuffet sitt eget hjemmepublikum.

- Det var en annen idrett det Henrik viste her i andreomgangen, sa Toft.

Det har vært en trøblete sesongstart for Kristoffersen, med mye utenomsportslig fokus på grunn av den mye omtalte Red Bull-avtalen. Derfor synes han det var ekstra deilig å vinne i dag.

- Med alt som har skjedd de siste månedene. Dette var virkelig deilig. Jeg håper dere kan forvente at jeg kjører bra framover, vi får se, sa Kristoffersen til FIS da seieren var klar.

Kritiserte skiforbundet

I går ble Kristoffersen nummer tre i storslalåm, og nordmannen brukte muligheten til å kritisere skiforbundet.

- Hele situasjonen er i mine øyne idiotisk. Hvis jeg kunne fått en sponsor på hjelmen, noe jeg har muligheten til, men ikke får lov til, ville jeg måttet betale 150 000 euro (rundt 1,4 millioner kroner) til forbundet, og hvis jeg tjener mer vil det bli 40 prosent av hva jeg tjener. Selv med dette vil ikke Telenor ta ut noe ut av sin avtale. De vil ta inn mer. Tingen med den nye avtalen, som alpindelen av forbundet gjorde med Telenor, vil gjøre at de ville tjent nesten 50 prosent mer, sa Kristoffersen foran presse som blant annet NTB.

- Men det er de politikere på toppen av styret i forbundet som sier nei. Jeg føler at de bare er interessert i makt og langrenn, la han til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling