Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen vant slalåmen i Levi

Andre verdenscupseier i karrieren.

I AKSJON: Henrik Kristoffersen på vei ned til sin andre verdenscupseier i dag. Foto: AP /Shinichiro Tanaka / NTB Scanpix
I AKSJON: Henrik Kristoffersen på vei ned til sin andre verdenscupseier i dag. Foto: AP /Shinichiro Tanaka / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Det er helt utrolig, sa alpintekspert og skilegende Kjetil Andre Aamodt idet Henrik Kristoffersen kjørte inn til 1.31 sekunders ledelse med én mann igjen på toppen i slalåmrennet i Levi i dag.

Og verdenscupvinner Marcel Hirscher klarte ikke svare på Kristoffersens fenomenale omgang.

Dermed vant Henrik sin andre verdenscupseier noensinne. Og det i årets første slalåmrenn.

I alpinåpningen i Sölden siste helgen i oktober kjørte han ut allerede i førsteomgang. Selv om tida ved første mellomtid så ut til å kunne holde til en topp-plassering der også, endte rennet på innerski og ut.

- Jeg skal ærlig innrømme at jeg har jobba helt sjukt med hodet etter Sölden, for jeg pleier ikke å kjøre ut så ofte. Jeg har ikke sagt det til noen, men det har sittet litt i, sier Henrik til NRK etter løpet.

Kan utfordre Hirscher totalt
- Med den formen Henrik viser her, og forsåvidt også i Sölden, selv om han kjørte ut der, så tror jeg han kan utfordre Hirscher i den totale verdenscupen i  år også, sa NRKs ekspertkommentator, Kjetil Andre Aamodt, på lufta.

Og Hirscher har all grunn til å se opp for den unge nordmannen. For ganske nøyaktig ett år siden kløv han opp på pallen for aller første gang i verdenscupen. Også det i Levi.

- Det var sjukt deilig å få dette her nå, sier Henrik.

Nesten dobbelt på pallen
Lagkamerat Sebastian Foss Solevåg var bare ett hundredel unna sin aller første pallplassering også. Med tredjeplass fra førsteomgangen gikk Solevåg tøft til verks, men måtte gi tapt for tyskeren Felix Neurether til slutt.

Sebastian var ikke så veldig fornøyd med det, til tross for at fjerdeplassen er den soleklart beste verdenscupplasseringen hans så langt i karrieren.

- Hvis jeg kan bli nummer fire etter en middels omgang, så er det bra, sier han til NRK.

• Leif Kristian Haugen var nummer tretten etter første omgang, og så etter å forbedre sin karrierebeste åttendeplass i den andre. Haugen gikk aggressivt til verks, men hektet og kjørte ut.

- Jeg kjører for å vinne, det er bare ni tideler opp. Jeg samler ikke på tiendeplasser lenger, og jeg syns det gikk bra på toppen. Det hjelper så lite når man aldri kommer seg til bunnen, sier Haugen etter løpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media