Sponsorstriden mellom Kristoffersen og NSF

Henrik Kristoffersens advokat: - Skiforbundet sa nei til 150 millioner

Men skiforbundet kjenner ikke til regnestykket.

PÅSTAND: Advokat Odd Stemsrud som representerer Henrik Kristoffersen i rettssaken mot Norges Skiforund påsto i sin innledning at det ikke var penger som var årsaken til at de er i retten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅSTAND: Advokat Odd Stemsrud som representerer Henrik Kristoffersen i rettssaken mot Norges Skiforund påsto i sin innledning at det ikke var penger som var årsaken til at de er i retten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

OSLO TINGRETT (Dagbladet): - Skiforbundet sa nei til 150 millioner kroner i inntekter over seks år, sa advokat Odd Stemsrud i rettssaken mellom alpinist Henrik Kristoffersen, som han representerer og Norges Skiforbund.

Tvisten dreier seg om rett til å bære logo for en privat sponsor på hjelmen eller ikke.

Stemsrud sa også:

- Men vi hadde ikke stått her i dag, jeg gjentar ikke. Om dette hadde dreid seg om penger.

IKKE I RETTEN SELV: Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund om retten til å bære logoen til Red Bull på hjelmen. Han representeres av sin far Lars Kristoffersen. Saken nå dreier seg om en eventuell forføyning, slik at det eventuelt kan være mulig å kjøre fram til en rettskraftig dom foreligger i den opprinnelige rettssaken som ikke er berammet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IKKE I RETTEN SELV: Henrik Kristoffersen har saksøkt Norges Skiforbund om retten til å bære logoen til Red Bull på hjelmen. Han representeres av sin far Lars Kristoffersen. Saken nå dreier seg om en eventuell forføyning, slik at det eventuelt kan være mulig å kjøre fram til en rettskraftig dom foreligger i den opprinnelige rettssaken som ikke er berammet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Regnestykket er basert på et tilbud fra Red Bull på 25 millioner i året. Men det forutsetter at tilbudet blir tilsvarende de neste seks årene.

Men generalsekretær Stein Opsal i NSF forteller til Dagbladet at dette beløpet er ukjent.

UKJENT: Generalsekretær Stein Opsal i NSF fortalte til Dagbladet at regnestykket til Kristoffersens advokat er ukjent for ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UKJENT: Generalsekretær Stein Opsal i NSF fortalte til Dagbladet at regnestykket til Kristoffersens advokat er ukjent for ham. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det verserer så mange regnestykker. Men dette er langt fra realiteten, sier Opsal.

Stemsrud la vekt på at det dreier seg om å få tilgang til et optimalt støtteapparat, som energidrikkleverandøren Red Bull tilbyr sine klienter. Som Aksel Lund Svindal drar nytte av.

Det er dette Henrik Kristoffersen også ønsker å oppnå. Han har stevnet Norges Skiforbund på grunnlag av at forbundet nekter ham å inngå en slik avtale.

Aksel Lund Svindal oppnådde sin avtale med Red Bull i 2010 da alle utøvere sto fritt til å skaffe en sponsorlogo til egen hjelm.

- Men det var bare Aksel Lund Svindal som greide å skaffe seg en sponsor. Det var ikke særlig vellykket. Skiforbundet gikk bort fra ordningen og valgte å selge en og samme logoplass til samtlige hjelmer, forklarte skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan.

HILSER: Lars Kristoffersen representerer sin sønn Henrik og hilser på skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan i forkant av rettssaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HILSER: Lars Kristoffersen representerer sin sønn Henrik og hilser på skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan i forkant av rettssaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Han sa:

- Derfor er ikke dette noen forskjellsbehandling mellom utøverne. Svindal har allerede en avtale som løper.

Hast

Alpinsesongen er i gang. Det haster for Henrik Kristoffersen å få løst en fastlåst situasjon i en tvist med Norges Skiforbund.

Tvisten dreier seg om Kristoffersen har rett eller ikke til å bære en logo for egen sponsor på hjelmen.

Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund onsdag og torsdag i Oslo Tingrett dreier seg om det kan gis midlertidig forføyning til alpinisten, slik at han kan stille med logo for Red Bull som egen sponsor på hjelmen i en periode fram til endelig rettskraftig dom foreligger.

Dette har skiforbundet ikke akseptert og truer med startnekt.

Henrik Kristoffersen er representert av sin far Lars Kristoffersen i rettssaken.

15 millioner

Saksøker har krevet opp mot 15 millioner kroner av Norges Skiforbund i den ordinære rettstvisten som foreløpig ikke er berammet.

Stemsrud poengterte at Aksel Lund Svindal har en tilsvarende avtale som det Henrik Kristoffersen ønsker med Red Bull.

Telenor er hovedsponsor for alpinlandslaget.

Advokat Stemsrud vektla i retten at Telenor har gitt tillatelse til at en utøver kan ha inntil to andre sponsorer på hodeplagget, i dette tilfellet hjelmen til Kristoffersen.

- Ikke mulig

Skiforbundets advokat Per Andreas Bjørgan sa i sin innledning at det dreier seg om å verne om en lojal langsiktig sponsor som Telenor er.

- Det er ikke mulig å gi en forføyning i denne saken, fordi dette vil gå på kant med skiforbundets sponsor.

Han sa også:

- Det er bare plass til en sponsor på framsiden av hjelmen. Og den omstridte rettigheten vi står her for i dag har allerede Telenor kjøpt og betalt for. Vi må også ha i tankene at sponsorpengene som kommer til skiforbundet kommer alle utøverne til gode. Kommer det ikke inn penger vil dette gå direkte utover utøverne.