Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alpinstjerna Henrik Kristoffersen:

Henrik Kristoffersens kjæreste om den vanskelige høsten:
- Det har vært tøft her hjemme

22-åringen fra Rælingen var på gråten mellom omgangene i helga.

- IKKE LETT Å STÅ ALENE: Henrik Kristoffersen takket fire personer for hjelpen denne høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- IKKE LETT Å STÅ ALENE: Henrik Kristoffersen takket fire personer for hjelpen denne høsten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Denne høsten har Henrik Kristoffersen preget flere avisforsider her til lands. Dessverre har det ikke vært på grunn av sportslige prestasjoner, men striden med Norges Skiforbund som alpinstjerna har saksøkt på grunn av en sponsorkonflikt.

Lørdag kjørte 22-åringen fra Rælingen inn til en tredjeplass i storslalåmen i Val d'Isere, der han mellom omgangene var på gråten på grunn av nerver og spenning.

Så fulgte han opp i går med å knuse Marcel Hirschers tid i finaleomgangen, og stakk av med seieren i slalåm, søndag.

- Det var godt på lørdag og godt på søndag å få det ut. Det er det ingen tvil om, sier Kristoffersen til Dagbladet, få timer etter søndagens seier.

- Mange tøffe stunder

For årets sesongstart har vært tøff på en helt annen måte. Det forteller faren Lars Kristoffersen og kjæresten Tonje Barkenes, som begge blir beskrevet som uvurderlige støttepersoner av Henrik selv.

- Det har vært tøft her hjemme. Men da er det bare å «backe» ham, og det er noe alle har vært flinke til. Henrik har mange som er glad i ham og som bare vil ham godt, og han er veldig heldig sånn sett, sier kjæresten Barkenes.

Throwback to @fernerjacobsen 100 year anniversary with my girl🎈

A photo posted by Henrik Kristoffersen (@h_kristoffersen) on

Hun har forsøkt å fjerne noe av støyen rundt den unge alpinstjerna, og flytte fokuset hans bort fra det som blir skrevet og ment om den mye omtalte «hjelmavtalen».

- Det er veldig mange som mener noe, og det er tungt for en på 22 år og høre på alt. Veldig mange glemmer at han er så ung og står i det han gjør. Det har vært tungt og mange tøffe stunder, men er det én person som kan reise seg igjen, så er det ham. Henrik er veldig sterk mentalt, forteller kjæresten.

- Blir ikke svakere av stormen

Også faren Lars trekker fram Henriks mentalitet denne høsten, selv om han har måttet jobbe for å holde selvtilliten til den unge sønnen oppe.

- Jeg har forsøkt å få han til å ha troa på seg selv, å si at han ikke er noen dårlig skiløper. Det har gått en del energi på ting som det ikke skulle gått energi til. Han blir i hvert fall ikke noe svakere av stormen i høst, sier far Kristoffersen.

Han mener uansett at det ikke er de rundt som har sørget for at sønnen i går vant etter å ha tatt en sterk tredjeplass i storslalåmen på lørdag.

- Det er han som har gjort hele jobben ved å bestemme seg for hva han skal bruke tankene sine på.

- Ikke lett å stå alene

Selv om faren er ydmyk på telefon med Dagbladet fra Val d'Isere, er Kristoffersen junior klar på hvem som har hjulpet ham når det har stått på som verst. Det er faren, kjæresten, moren og fysisk trener Lars Mæland.

- De har stått på min side og hjulpet meg gjennom det som har vært tøft - på godt og vondt. Jeg hadde ikke stått på ski uten fatter'n, og hadde ikke vært der jeg er nå uten de andre tre. Det betyr veldig mye for meg, det er ikke alltid lett å stå alene.

- Føler du at du står alene?

- Utad gjør det nok det. Men både ja og nei, det er litt vanskelig å svare på. Men jeg føler ikke folk har nok informasjon om ting til å klare å ta stilling til det. Folk trekker slutninger uten å vite alt, sier 22-åringen.

Til uka vil Kristoffersen etter all sannsynlighet få et midlertidig svar på tvisten mellom ham og skiforbundet. Uansett hva som nå skjer, håper og tror ikke far Kristoffersen at det er noe som kan legge en demper på karrieren til sønnen.

- Dette er helt klart ikke ideelt, absolutt ikke. Saken gjør jo at det går motsatt vei med tanke på energi og slikt. Det er mye styr. Det er ingen karrierestopper eller noe, men det er ikke sånn det bør være.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling