DISKET: Jakob Ingebrigtsen ble disket for denne manøveren. Video: NRK Vis mer

Henrik og Filip Ingebrigtsen til VM-finale

Jakob Ingebrigtsen ble først disket, så førte norsk anke fram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA/OSLO (Dagbladet): Yngstebror Jakob Ingebrigtsen (19) seilte opp til å bli en av favorittene på 5000 meter i Qatar-VM.

Så kom beskjeden om at 19-åringen er disket.

Rivaler som Yomif Kejelcha, Hagos Gebrhiwet og Joshua Cheptegei står over distansen, mens de to kenyanerne Michael Kibet og Daniel Simiyu ikke får løpe i Doha, fordi de ikke har blitt dopingtestet nok utenfor konkurranse.

DOHA-MAGASINET: FORBUD: Å vise mye hud eller vise fram tatoveringer, er ikke populært i Doha. Jakob Ingebrigtsen (18) må tre varsomhet de kommende ti dagene. Programledere: Kristoffer Løkås og Øyvind Godø. Vis mer

I kveld var det kvalifisering på distansen, med Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen på startstreken. De to eldre brødrene får stå som outsidere på 5000 meter, etter at begge tok seg til finalen.

Jakob Ingebrigtsen hadde små problemer, selv om det så litt skummelt ut på den siste runden. 19-åringen la seg tidlig bak i feltet og viste til slutt at han hadde full kontroll, selv om han til slutt ble nummer fire. Han gikk veldig billig og virket å ha krefter spart.

Så viste det seg at han løp på innsiden av banen. Halvannen time etterpå var han disket. Men saken var ikke over, for seint i kveld kom kontrabeskjeden om at han likevel får løpe finale.

- Risikofylt
De fem beste fra hvert heat gikk videre. Pappa Gjert Ingebrigtsen var ikke fornøyd med løpet til Jakob.

<strong>RÅSTERK:</strong> FIlip Ingebrigtsen imponerte stort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel/NTB Scanpix
RÅSTERK: FIlip Ingebrigtsen imponerte stort. Foto: REUTERS/Aleksandra Szmigiel/NTB Scanpix Vis mer

- Det ble ekstremt risikofylt løp. Han holdt på å tryne flere ganger, så dette var ... sier Gjert Ingebrigtsen oppgitt til NRK.

Han mener sønnen løp «veldig rotete».

- Ja, herregud, svarer Gjert på spørsmål om Jakob kunne gjort noe annerledes.

Imponerte

Filip Ingebrigtsen imponerte stort i sitt heat og ble nummer fire, mens Henrik gikk videre på tid (nest best tid av de som ikke gikk direkte videre).

Dermed har vi tre brødre i VM-finalen.

- Det er helt vilt det han driver med nå. Det er en Filip Ingebrigtsen i storform! roper NRKs Jann Post på direkten.

- Jann Post har et utrolig bra øye for løpsterke utøvere. Du må stole på han, iallfall til det motsatte er bevist, sier Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

VM-finalen på 5000 meter går mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer