Henrik på Tiger-jakt

Henrik Bjørnstad storspiller i California! Tok ledelsen på sisterunden.

LA JOLLA (Dagbladet.no):

VI FØLGER BJØRNSTAD DIREKTE:
Henrik ender på delt tiendeplass!
Tiger Woods, Josè Maria Olazabal og Nathan Green havner i omspill om seieren.

Henrik Bjørnstads jubeldag på Torrey Pines golfklubb ender med en birdie! Nordmannen senker sitt fjerde slag på par fem-hullet, og går til sju under par. I øyeblikket er det delt ellevte plass, og de få spillerne som er igjen avgjør hvilken plass Bjørnstad ender på til slutt. Kan han klare topp 10 og billett til neste ukes turnering i Phoenix? Nathan Green leder fremdeles, men Tiger puster australieren i nakken.

På det syttende blir det nok en gang par for nordmannen. Henrik holder posisjonen med en fin par på hull 17, fire slag er par på banens nest siste hull. Det ser ut som Henrik kommer til å ende på en 13.plass, men med birdie eller eagle på det siste par fem-hullet er han fort vekk inne blant de ti beste.

Hull 16 og en solid par for Henrik Bjørnstad. Det femtende er et langt par tre-hull på 210 meter, og Henrik redder par etter å ha truffet en bunker med utslaget. To hull igjen, og Henrik ligger på delt trettendeplass. Han er foran store navn som Mark O\'Meara, Davis Love III og John Daly på lista. I toppen kjemper nykomlingen Nathan Green og verdensener Tiger Woods om seieren.


Dessverre for Henrik blir det en ny bogey på hull 15.
Han er dermed nede på delt 12.plass, par på dagens runde og tilbake på plasseringen han startet dagen på. Etter å ha tatt ledelsen har det dessverre gått litt nedover for nordmannen, men med full skjerping på de siste tre hullene kan han likevel bli topp 10. De første ni hullene på banen endte med fire birdies for Henrik, de siste ni har så langt endt med fire bogeys. Plutselig er han fem slag bak lederen Nathan Green.

Det er rekordjevnt i teten av Buick Invitational i øyeblikket: Nathan Green har nettopp satt en fantastisk eagle og gått til -11, mens sju mann er på -9. Så følger Rod Pampling på -8 og Henrik Bjørnstad på -7. Bjørnstad ligger akkurat nå på tiendeplassen som vil gi ham muligheten til å spille også neste helg.

På hull 14 spiller Henrik Bjørnstad god golf igjen. Han henger på teten med nok en par, og når noen av spillerne foran ham begynner å gjøre rare ting, kan veien åpne seg for nordmannen opp i teten igjen. Det er utrolig jevnt i toppen, i øyeblikket er seks mann på -9, fire på -8 og Henrik på -7 sammen med Brandt Jobe som ledet turneringen etter to dager.

RISE AND SHINE: Henrik Bjørnstad på vei til drivingrange\'n for å varme opp til dagens sisterunde. Bjørnstad ligger på delt 12.plass før kveldens runde, og slår ut klokka 18.42 i kveld. Foto: Morten Pedersen
RISE AND SHINE: Henrik Bjørnstad på vei til drivingrange\'n for å varme opp til dagens sisterunde. Bjørnstad ligger på delt 12.plass før kveldens runde, og slår ut klokka 18.42 i kveld. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Henriks medspiller John Rollins setter en spektakulær, lang birdieputt og går opp i delt ledelse. Rollins satte også en utrolig eagle på det tiende - et langt innspill som rullet rett i koppen.

Det blir par på det trettende hullet. Henrik klarer iallfall å snu skuta en smule, og redder par på det neste hullet. Med sju under par totalt og en under i dag, er han ute av topp ti igjen - på en delt ellevte plass. Klarer Henrik å kjempe seg tilbake inn blant de ti beste, får han spille PGA-turneringen i Phoenix neste uke. Henrik er likevel bare to slag bak teten, seks mann ligger på ni under nå. Deriblant Tiger Woods.

Det tolvte hullet er en lei nøtt, og nedturen fortsetter for Henrik. Hans tredje bogey på rad kom på dette par fem-hullet, og nordmannen er nå nede på delt niendeplass. Olazabal er fremdeles i tet sammen med Arjun Atwal og Nathan Green, Mickelson og Tiger hakk i hæl. Det er fortsatt seks hull igjen for Henrik, og han må snu trenden for å henge med i teten.

På det ellevte hullet havnet utslaget hans i bunkeren ved greenen, chippen inn ble litt lang og ga Henrik en vanskelig putt for par. Det blir en ny bogey for nordmannen, dårlig start på de siste ni for Henrik. Han faller litt tilbake, men bevares - femteplass på PGA-touren er helt fantastisk. To slag bak Olazabal nå. Siden Bjørnstad er den første nordmannen på PGA-touren gjennom tidene, er han naturligvis også den første som har ledet en turnering.

På den offisielle statistikken har Henrik fått bogey på hull 10. På TV ble det imidlertid vist bare fire av Henriks slag på par fire-hullet. Dermed leder Olazabal, og Henrik er på andre sammen med bl.a Tiger Woods. Ennå lenge igjen.

På det tiende hullet kunne det gått galt. Innspillet gikk for langt og til venstre, traff publikumsmengden og spratt tilbake inn i roughen. Kort dytt fra det tykke gresset og putt for par, fortsatt ti under for Henrik. Olazabal setter en birdie og går opp i delt ledelse med Bjørnstad. Tiger Woods og Sergio Garcia begynner også å storspille. Nå kommer presset på Henrik! Tåler han dette? Grafikk på amerikansk TV: «Who is Henrik Bjornstad?»

Henrik er halvveis på den siste runden.Bjørnstad er centimetre unna en ny birdie på det niende, og sikrer en flott par på par fem-hullet. Samtidig får Phil Mickelson bogey, og er nede på åtte under. Henrik holder -10.

Åtte hull ut i runden, leder Henrik fremdeles. Tiger taper terreng, det er nå tre spillere som er ett slag bak den historiske nordmannen: Olazabal, Mickelson og Nathan Green.

Sju hull spilt, Henrik leder! Fire under i dag og ti under totalt - Henrik Bjørnstad leder Buick Invitational i California! Rod Pampling og Tiger Woods taper terreng, og er nå ett slag bak nordmannen sammen med et kobbel andre spillere som også er ni under par.

Seks hull spilt, og Henrik spiller best av alle deltakerne.Ny birdie på det sjette sender ham opp på delt tredjeplass, ett slag bak Tiger Woods og to bak lederen Rod Pampling! -3 etter seks hull, så langt har Henrik seilt forbi store navn som Jesper Parnevik, Phil Mickelson, Sergio Garcia og Josè Maria Olazabal!

Etter de fire første hullene på Torrey Pines har Henrik Bjørnstad satt hele to birdier! Han er dermed oppe på delt 7.plass i øyeblikket, bare tre slag bak lederen er Bjørnstad den i toppsjiktet som spiller best så langt i dag.

- Jeg gleder meg veldig, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no før dagens runde.

- Jeg har topp 10 som mål og føler jeg har spillet til å klare det.

Utslitt etter gårsdagen sovnet Henrik Bjørnstad klokka 21.00. 03.30 i dag morges våknet han igjen og følte seg klar.

- Men vi sto ikke opp før klokka seks, sier golfforbundets sportssjef, Jan Erik Aalbu.

- Sånn går det når man legger seg tidlig. Men Henrik var trøtt i går, man blir sliten i hodet også. Akkurat nå kan han knapt vente med å komme i gang.

Henrik Bjørnstad går ut klokka 18.42 norsk tid. En gang etter klokka 23.00 vet vi om han har nådd sitt store mål - topp 10 og rett til å spille neste ukes Phoenix Open i Scottsdale, Arizona.

For sjøl om sjekkene er store der Henrik Bjørnstad er plassert på resultatlista etter tre runder er det ikke pengene det handler om. Det er muligheten til å få konkurrere med de beste hver gang som er det store målet.

• Følg Henriks sisterunde direkte på PGA-tourens hjemmesider!

Si din mening: Er dette en av tidenes største norske idrettsprestasjoner?


I LEDELSEN! Henrik Bjørnstad gikk helt til topps på lista i Buick Invitational etter sju spilte hull.