Henrik Stenson vant gigantsum i PGA-touren

Men svensken mener titlene er viktigere enn megapotten.

 SOLID FANGST:  Henrik Stenson vant både tourfinalen i Atlanta i går, samt PGA-sluttspillet sammenlagt. Slikt blir det penger av. Foto: AP Photo / John Bazemore
SOLID FANGST: Henrik Stenson vant både tourfinalen i Atlanta i går, samt PGA-sluttspillet sammenlagt. Slikt blir det penger av. Foto: AP Photo / John BazemoreVis mer

Han vant både tourfinalen i Atlanta søndag, og sammenlagtseieren i PGA-sluttspillet. Svensken sikret seg dermed utrolige 68 millioner kroner i pengepremier.

- Det er en pen sum, men definitivt ikke det viktigste. Det å vinne disse to trofeene, både PGA-finalen og FedEx-cupen, betyr langt mer enn pengene, sa Stenson.

37-åringen sikret seg megapotten foran nesen på golflegenden Tiger Woods.

Slo Tiger med ni slag
Verdenseneren ledet sammenlagt før den siste turneringen i Atlanta, men med en delt 22.-plass måtte Woods se at superpremien havnet hos Stenson.

- Å slå verdens beste golfer er den deiligste seieren. Å slå Tiger med ni slag når vi spilte sammen var uten tvil spesielt, sa Stenson til Expressen.

- Uten tvil den beste golfen jeg noensinne har spilt. De to og en halv første rundene her var fantastiske. Så gikk det litt tyngre, men det gjør meg stolt at jeg holdt fast på mitt eget spill og vant, sa Stenson.

Stenson har opplevd opp- og nedturer på golfbanen. For halvannet år siden var han bare rangert som nummer 230 i verden.

Første europeer til å vinne
Før søndagens triumf hadde han klatret til sjetteplass etter en solid sommer på golfbanen.

- Det viser bare at man aldri skal gi opp. Det lønner seg å kjempe hardt, sa Stenson.

- Jeg har hatt en utrolig periode. Jeg er helt målløs. Dette er bare å se på resultatene den siste tiden, forklarte svensken, som for øvrig ble første europeer til å vinne PGA-tourens sluttspill noensinne.

(NTB)