Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik vant skandalerenn: - Liv kunne gått tapt

Kameradrone traff nesten konkurrent.

DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna i Italia ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa. Skjermdump: NRK
DRAMATISK: Tirsdagens renn i Madonna i Italia ble av den svært dramatiske sorten da Marcel Hirscher nesten ble truffet av en drone på vei ned slalåmløypa. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen (21) kjørte ned til seier i slalåmrennet i Madonna di Campiglio i kveld. Nordmannen jublet vilt, og tok karrierens sjette seier i verdenscupen.

- Det er alpinhistorie, skrek NRK-kommentatorene Andreas Toft og Trond Moger på direkten.

Men rennet ble en skandale: Fremste utfordrer Marcel Hirscher ble nesten truffet av en drone da han kjørte ned som nest sistemann i andre omgang. Kameradronen traff bakken rett bak skiene til østerrikeren, og ble knust.

- Liv kunne gått tapt, skrek Toft på direkten.

- Dette kommer til å få etterspill.

Ledet stort Kristoffersen ledet stort etter første omgang. Ned til Hirscher var det 1,03 sekunder. Ytterligere 20 hundredeler hadde han på italieneren Stefano Gross.

Mye måtte gå galt om nordmannen ikke skulle holde posisjonen etter andre omgang. Som sistemann av 30 startende ville løypa by på utfordringer. Men Kristoffersen holdt hodet kaldt.

- En råtass på vanskelige forhold, sa Toft på direkten.

ØVERST PÅ PALLEN:  Henrik Kristoffersen tar seg til panna etter triumfen. Foto: NTB Scanpix
ØVERST PÅ PALLEN: Henrik Kristoffersen tar seg til panna etter triumfen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for skandalen ble Hirscher nummer to i rennet. Dronen falt ned i en av portene ganske tidlig i løypa. NRK-kommentatorene, TV-seerne og publikum i bakken trodde ikke sine egne øyne.

- Det blir trolig siste gang vi ser en kameradrone i verdenscupen på en stund, sa Toft på direkten.

I superform Før kveldsrennet hadde Kristoffersen vunnet fem verdenscuprenn. 14 ganger hadde han vært på pallen. Han er i superform før jul. Søndag kom han på andreplass i storslalåmrennet i Alta Badia.

Kristoffersen ligger på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt.

Men i kveld er droneulykken det største samtaletemaet i Madonna di Campiglio.

DRAMA:  Marcel Hirscher virket ikke spesielt blid da han kom i mål. Foto: NTB Scanpix
DRAMA: Marcel Hirscher virket ikke spesielt blid da han kom i mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media