Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henriks store kveld

Seks birdier på 15 hull! Vi fulgte Bjørnstad direkte gjennom tredjerunden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Henrik Bjørnstad endte på 68 slag og tre under par på dag tre av PBR Open i Scottsdale, Arizona.

Henriks første ni hull ble spilt med vekslende kvalitet, to bogyes og to birdies var fasiten da nordmannen var halvveis.

Men om de ni første var litt sådär, var de siste ni veldig bra.

Bjørnstad spilte sikker og god golf, satte fire birdies på de første seks hullene på back nine og spilte seg stødig oppover på listene.

Kanskje ble han litt for ivrig på det syttende, da havnet ballen hans i vannet i et forsøk på å nå greenen med ett slag.

Men Henrik er i en kjempebra posisjon foran den siste og avgjørende runden i morgen, han er bare fem-seks slag bak topp tre og kan ligge i en utfordrerposisjon rett i halen på lederballen.

Det er ingen tvil om at Henrik Bjørnstad er i ferd med å bli en fullblods stjerne på golfens hovedarena, han får stadig mer oppmerksomhet i sendinger både på tv og Internett.

Vi fulgte Henrik Bjørnstad direkte på den tredje runden:

SER MOT TOPPEN: Henrik Bjørnstad er nummer 15 før dagens runde, men tar sikte på å spille seg opp mot toppen av resultatlista. Foto: Morten Pedersen
SER MOT TOPPEN: Henrik Bjørnstad er nummer 15 før dagens runde, men tar sikte på å spille seg opp mot toppen av resultatlista. Foto: Morten Pedersen Vis mer

Hull 18: PAR

Par 4, 401 meter. Det er ikke bare i Arizona nordiske spillere hevder seg, i Dubai leder danske Anders Hansen sammen med Tiger Woods etter den tredje runden. Like bak dansken ligger Ernie Els og Retief Goosen. På det attende slår Henrik en finfin drive, og har alle muligheter til å ligge fint på greenen etter innspillet. Med par eller birdie her vil han nok være blant topp 10 før den siste runden i morgen!

Innspillet er fint, sju meter kort av flagget og mulighet for birdie! Putten legger seg like til høyre for hullet, sikker par og er på delt 11.plass når han er ferdig med dagens runde.

Hull 17: BOGEY
Par 4, 304 meter. På dette hullet er det mulig for langtslående spillere som Henrik å komme til greenen med ett slag. Flagget står til høyre, og det er vann rett bak greenen. Dessverre for Henrik er det nettopp der utslaget hans havner - i vannet. Det kan virke som om nordmannen var litt for ivrig etter å nå langt inn på greenen.

Henrik får et straffeslag, må droppe ballen i utkant av greenen, vanskelig posisjon i forhold til flagget. Dette blir bogey hvis Bjørnstad ikke spiller verdensener-golf. Det blir tre putter fra droppstedet for Henrik, bogey og ned på -9 igjen. Henrik er likevel bare seks slag bak teten, med 19 hull igjen av turneringen.

Hull 16: PAR

Par 3, 148 meter. Og nå: det famøse sekstende hullet på TPC of Scottsdale. Titusener av amerikanske fans jubler for hvert slag, og hvis Henrik treffer fra tee her, kan oppturen nå nye høyder på dette hullet. Flagget står langt bak på greenen, Henriks innspill lander like utenfor det mest kortklipte gresset, men er ikke mer enn sju meter fra hullet.

Putten fra utkanten av greenen ender en golfsko i størrelse 46 fra hullet, og Henriks utrolige birdierekke blir brutt. Men bevares, det blir en solid par foran 60.000 tilskuere. Henrik har ennå ingen bogeys på andre halvdel av banen, og er bare fire slag bak lederballen. 

Hull 15: BIRDIE!
Par 5, 510 meter. Utslaget lander halvveis ute på fairway, og Henrik ligger fint til. Spiller han safe, eller prøver han å komme til greenen på to slag til tross for vannet som lurer foran green-øya? Det andre slaget passerer vannet, og ligger i forkant av greenen. Blir det dagens sjette birdie for Henrik?

Fra 12 meter chipper han ballen seksti centimeter unna hullet, alle muligheter til en ny birdie! Henrik misbruker ikke muligheten, setter putten og får en ny birdie. Han går til -10, fire under for dagen og delt sjuendeplass! Henrik Bjørnstad etablerer seg i toppsjiktet av internasjonal golf for alvor.

Hull 14: BIRDIE!
Par 4, 435 meter. Nok en flott drive fra Henrik Bjørnstad, han ligger relativt nærme green og kan spille et kontrollert innspill. I teten tetner det seg til, men lederen J.J. Henry spiller svakere enn i går - Henrik har fem slag opp med fem hull igjen på dagens runde.

Innspillet hans legger seg midt mellom de to bunkrene som omkranser greenen. 13 meter til flagget, dette lukter par. Men Henrik storspiller for øyeblikket, den lange putten sitter der den skal. Ny birdie! 9 under par, opp på delt 10.plass!

Hull 13: BIRDIE!

Par 5, 544. Det trettende er et langt par 5-hull, men med Henriks lange slag kan det fort bli birdie på nordmannen hvis nærspillet sitter som det skal.

Dessverre havner driven i bunkeren. Henrik slår seg kort inn på fairway igjen, og innspillet er kjempebra! Tre meter fra flagget og med en god sjanse til å få birdie. Putten sitter i hullet, birdie og -8!

Hull 12: PAR

Par 3, 178 meter. Igjen blir innspillet til Henrik litt langt, og han har nok en lang birdieputt å forholde seg til. Ballen ligger rundt femten meter fra flagget, nesten helt øverst på greenen. Ikke så dumt av Henrik å ligge der, på andre siden av greenen er det vann.

Den første putten bommer med en halvmeter, og Bjørnstad sikrer en ny par. Han er på delt 17.plass, med sju slag opp til teten.

Hull 11: PAR
Par 4, 429 meter. Innspillet fra midten av fairway lander tolv meter ovenfor hullet. Flagget står langt nede på greenen, og det er en vanskelig putt Henrik Bjørnstad har for birdie. Putten er kjempegod, men dessverre for alle golfglade nordmenn er den ti centimeter fra å gå i. Dermed blir det par for Henrik på det ellevte, -7 og delt 16.plass.

Hull 10: BIRDIE!

Par 4, 369 meter. Nok en gang et kjempefint utslag fra vår mann. Innspillet lander knappe to meter fra hullet, og her er birdiemuligheten virkelig til stede!

Birdieputten sitter som den skal, og Henrik kan juble for rundens tredje birdie!

Hull 9: PAR

Par 4, 424 meter. Nydelig drive fra Henrik! Langt og rett slag som lander midt på fairway. Han virker bestemt på å hevne bogeyen på det åttende. Innspillet er greit, men Bjørnstad er over ti meter fra flagget og må sette en skikkelig langputt for å få birdie.

Timetersputten er ni meter for kort, og det blir par for Henrik når han nå er halvveis på sin tredje runde rundt TPC of Scottsdale.

Hull 8: BOGEY
Par 4, 430 meter. Bjørnstad slår en lang drive som havner litt til høyre på fairway, i nærheten av en bunker. Andreslaget lander foran greenen, og det skal være mulig å klare birdie eller par herfra.

Det går dessverre ikke, Henrik må bruke tre slag fra sin litt vanskelige posisjon i forkant av greenen, og er med det på par totalt i dag. Delt 20.plass.

Hull 7: PAR

Par 3, 197 meter. Igjen lander Henriks utslag litt i forkant av greenen, og han må spille seg langt inn mot flagget som står bak og til venstre på greenen. De to andre i Bjørnstads gruppe, Triplett og Moore, ligger begge foran Henrik i sammendraget.

Det sjuende hullet er banens vanskeligste, og Henrik skal spille over evne for å klare birdie ut fra det litt svake utslaget. Han er ikke langt unna, men det blir en putt som går litt for langt til venstre - og par for Henrik.

Hull 6: BIRDIE!

Par 4, 394 meter. Henrik slår nok en god drive, og ligger litt til venstre på fairwayen. Innspillet er langt og rett, og ballen hans lander rundt tre meter kort av flagget. Dermed har Henrik muligheter for birdie på dette hullet.

Han setter birdieputten sikkert i koppen, og går til sju under par! Delt 15.plass i øyeblikket, men fortsetter dette spillet kan det bli en plassering helt i toppen for Henrik. 

Hull 5: PAR

Par 4, 414 meter. En fin og lang drive, og Henrik ligger midt på fairway. Nordmannens andre slag havner like foran greenen, og en nydelig chip inn lander en knapp meter fra flagget. Dermed blir det en sikker par for Henrik Bjørnstad.

Hull 4: BOGEY
Par 3, 160 meter. Det hjelper ikke med birdie når det kommer en bogey like etter, Henrik er uheldig og lander i bunkeren med utslaget sitt. Å spille seg ut fra en dyp greenbunker er ikke lett, og ballen lander rundt ti meter fra hullet.

Henrik må senke putten for å redde par, men bommer med noen centimeter. Dermed er han tilbake på -6, delt 19.plass.

Hull 3: BIRDIE!

Par 5, 507 meter. Henrik slår ut fra tee, og havner litt til høyre for fairway. Innspillet hans lander ti meter kort av flagget, som står plassert langt bak på greenen i dag. Henriks ball ligger bare en drøy meter fra koppen etter det tredje slaget, og dermed har nordmannen en flott birdiemulighet nok en gang.

Metersputten sitter i hullet, og Henrik suser oppover på listene! Sju under par nå, og delt 13.plass!

Hull 2: PAR

Par 4, 380 meter. Nok en gang er Henrik nær en birdie. Utslaget lander midt på fairway, og innspillet er bra. Seks meter fra hullet. Den første putten er nær ved å gå i, men det blir altså par igjen for Henrik. -6 og delt 20.plass i øyeblikket.

Hull 1: PAR

Par 4, 375 meter. Henrik åpner dagen med en sikker par, han toputter etter å ha slått driven i det tykke gresset. Et fint innspill gir ham en god mulighet for birdie, men den første putten blir litt for kort. Fin start på dagen for Henrik, som startet runden på delt 15.plass.

Henrik Bjørnstad går ut på sin tredje runde i PBR Open i Arizona klokka 18.00 norsk tid i kveld. Tusenvis av tilskuere omkranser banen, og særlig på hull 16 vil det bli stor stemning.


- Her blir det liv, jeg gleder meg virkelig, sa Bjørnstad
til Dagbladet.no i går når det velkjente hullet ble nevnt.

Opp mot 70.000 ville golffans omkranser greenen på par 3-hullet Henrik kommer til mot slutten av dagens runde.

Henrik Bjørnstad går den tredje runden sammen med Ryan Moore og Kirk Triplett.

DET KULE HULLET: Hull 16 på TPC of Scottsdale er godt befolket til og med før runden begynner for dagen. Når Henrik kommer dit klokka 22.00 i kveld, venter opp mot 70.000 tilskuere i ekstase på spillerne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!