HELT: Markus Henriksen ble den store helten da AZ Alkmaar slo De Graafschap 3-1 borte. Foto: EPA/Koen van Weel
HELT: Markus Henriksen ble den store helten da AZ Alkmaar slo De Graafschap 3-1 borte. Foto: EPA/Koen van WeelVis mer

Henriksen ble matchvinner i Nederland: - Fantastisk deilig

Slo til med to nye scoringer.

To raske scoringer av Markus Henriksen i 2. omgang ga Alkmaar 3-1-seier borte mot De Graafschap og sesongens første seier i nederlandsk æresdivisjon fotball.

I det 63. minutt nikket han inn et overlegg fra Joris van Overeem, og to minutter senere scoret han med et flatt og hardt diagonalskudd.

Henriksen fullførte en meget god uke. For første gang under Per-Mathias Høgmo slapp han til på landslaget. Han spilte 90 minutter i en hengende spissrolle i begge seierskampene mot Bulgaria og Kroatia og bidro da Norge kraftig økte sine sjanser til å delta i EM-sluttspillet neste sommer.

Lørdag leverte han igjen avgjørende bidrag da Alkmaar la sin dårlige sesongstart bak seg. Etter to poeng på de fire første kampene ble det full pott i den femte, riktig nok mot en motstander som fortsatt er uten poeng.

Selvtillit Rajko Brezancic ga Alkmaar ledelsen i det 13. minutt, men Nathaniel Will utlignet rett før pause. Henriksen spilte hele kampen og ble feiret som gjestenes matchvinner i Doetinchem.

- Det var fantastisk å kunne score to ganger i dag, sa Henriksen til Alkmaars nettsted og la ikke skjul på at landskampene ga ham godt med selvtillit.

- I første omgang spilte vi godt, men vi fikk ikke uttellingen vi fortjente. Så slapp vi De Graafschap inn i kampen de siste minuttene før pause, og derfor var vi litt stresset. Da var det deilig å kunne score de to raske målene, sa han.

Seieren ga selvtillit foran europaligaåpningen borte mot Partizan Beograd torsdag.

Målfest Ajax avga sine første poeng med 2-2 borte mot Twente lørdag. Amsterdam-laget lå under med to mål, men kjempet seg inn i kampen og tok poenget som gjør at Ajax har to poengs luke til PSV Eindhoven og Zwolle.

PSV kjørte over Cambuur Leeuwarden og vant 6-0 på bortebane med tre mål av Luuk de Jong. Zwolle vant 3-0 over Excelsior med tre mål av Lars Veldwijk. Gjestene avsluttet kampen med ni mann etter to utvisninger.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram