Henriksen fikk ikke plass i U21-troppen

- En vurdering om balanse i troppen.

 IKKE PLASS:  Markus Henriksen går glipp av sommerens U21-EM, og prioriteres heller til A-lagstroppen som skal møte Albania. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE PLASS: Markus Henriksen går glipp av sommerens U21-EM, og prioriteres heller til A-lagstroppen som skal møte Albania. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Markus Henriksen fikk ikke plass i Tor Ole Skulleruds tropp til U21-EM i juni.

Alkmaar-spilleren er med i A-lagstroppen til Egil «Drillo» Olsen til Norges viktige VM-kvalifiseringskamp borte mot Albania 7. juni.

Men trønderen slapp ikke inn i den endelige U21-troppen.

- Det har vært en vanskelig vurdering. Vi avgir tre midtbanespillere til A-laget, og må spille to EM-kamper uten disse. Det ble derfor en vurdering om balanse i troppen. Det var ikke enkelt å sette igjen Markus Henriksen, som vi selvfølgelig kunne hatt bruk for, sa Skullerud da uttaket ble presentert på Ullevaal onsdag.

Tøft å kutte Håvard Nordtveit, Valon Berisha og Joshua King drar rett fra Albania til EM-sluttspillet i Israel.

- Vi har valgt Håvard fordi han dekker flere roller. Han kan også spille som midtstopper og back, så det har vært viktig å få med ham. Valon er med fordi han også kan spille i flere roller. King gir oss alternativer på spissplassen, begrunnet Skullerud.

U21-landslagssjefen erkjenner at det var tøft å kutte troppen fra 40 til 23 spillere.

- Det har vært et luksusproblem. Det har vært vanskelig å velge siden mange spillere har vært med å prege eliteserien i år. Jeg føler vi har fått til en bra miks, med både formspillere og kontinuitetsbærere.

Norge skal ut i gruppespill mot Island, England og Italia i U21-EM.

(NTB)