INNE I EN GOD PERIODE:  Markus Henriksen stortrives i den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INNE I EN GOD PERIODE: Markus Henriksen stortrives i den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Henriksen fikk ny vår i Nederland: - Jeg måtte se meg i speilet

Seks scoringer.

(Dagbladet): «Markus Henriksen er i storform.» Slike og liknende overskrifter har ikke vært uvanlig denne vinteren. Den tidligere Rosenborg-spilleren har gjort sine saker bra i nederlandske AZ Alkmaar. Klubben ligger på 4. plass i Æresdivisjonen, og Henriksen har notert seg for seks scoringer.

- Så langt har det gått bra. Jeg føler at jeg har funnet meg til rette, sier den 22 år gamle midtbanespilleren til Dagbladet.

Slaterkniv Vi møter ham i resepsjonen på luksuriøse hotell Melia i spanske Marbella. Henriksen trente med A-landslaget i forrige uke, men slapp ikke til i 1-5-tapet mot Kroatia lørdag.

Nederlaget fikk enkelte røster til å dra fram slakterkniven. Ikke minst ble det provoserende at trener Per-Mathias Høgmo valgte å fokusere på det positive framfor å komme med en smule offentlig selvransakelse. Og kanskje hadde det vært rom for en Henriksen i go'form.

Hva har skjedd? Hvorfor er han tilsynelatende blitt en het potet nå, nærmere tre år etter at han kom til Nederland?

- I oktober i fjor skadet jeg meg, forteller han under palmene i Marbella.

- Jeg rev av et leddbånd på innsiden av kneet. I fire måneder var jeg på sidelinja. Jeg følte at jeg lærte mye mens jeg var skadet. Jeg så meg i speilet og sa til meg selv at jeg ikke kunne være fornøyd med bare å være i utlandet. Du må vise hva du er laget av.

Han fortsetter:

- Jeg føler at jeg alltid har spilt godt. Nå har i tillegg målene kommet. Det hjelper.

- Kjempefornøyd Nederlandsk fotball blir trukket fram av eksperter i Norge. «Et naturlig trinn videre fra Tippeligaen», lyder omkvedet.

Henriksen angrer ikke på klubbvalget.

- Jeg er kjempefornøyd. Jeg føler at jeg er blitt en mye bedre spiller på alle områder. Så får vi se hva som skjer til sommeren. Da har jeg vært i AZ i tre år.

- Er det interesse fra andre klubber?

- Ingen kommentar. Men så lenge du spiller bra, vil det alltid være noe, sier Henriksen og smiler lurt.

Ble pappa - Rosenborg har kanskje vært på banen?

- Jeg vil spille i utlandet et par år til, sier Alkmaar-spilleren, som også ble far til Lukas i vinter.

- Hvorfor Lukas?

- Kjæresten og jeg har vært sammen i mange herrens år. Vi snakket om at hvis vi fikk en gutt, skulle han hete Lukas. Dessuten heter jeg Markus. Markus og Lukas passer fint sammen.

AZ Alkmaar møter Feyenoord hjemme første påskedag. Laget ligger på 3. plass, fire poeng foran.

PSV Eindhoven ser ut til å bli suveren seriemester. Den tidligere klubben til Hallvar Thorsen ligger 20 poeng foran AZ på tabelltopp.