SPILLER PÅ LANDSLAG MED JEVNGAMLE: Markus Henriksen (t.v) er med når RBK spiller Champions League-kvalik. Med flagget på brystet skal han spille sammen med bare andre 18-åringen. Foto: Ned Alley / Scanpix
SPILLER PÅ LANDSLAG MED JEVNGAMLE: Markus Henriksen (t.v) er med når RBK spiller Champions League-kvalik. Med flagget på brystet skal han spille sammen med bare andre 18-åringen. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Henriksen flyttes ned til G18-landslaget

Heller ingen King på U21-laget.

||| (Dagbladet): Markus Henriksen (18) har spilt seg til fast plass på RBK, og debuterte for U21- landslaget i tapet mot Kroatia i august.

Joshua King (18) har scoret mål for Preston på utlån fra Manchester United, og fikk seinest i helga rosende omtale for innsatsen mot Portsmouth.

Ingen av dem var med da Tor Ole Skullerud i dag tok ut sin U21-landslagstropp mot Kypros og Slovakia i september.

Årsaken er at landslags-ledelsen heller ønsker å styrke G18-landslaget i høstens kamper, U21-laget er allerede utslått i sin EM-kvalik.

- Markus fikk jo debuten sin på U21-laget sist, men så har vi sammen med RBK og G18-trener Bård Flovik bestemt at vi prioriterer G18-landslaget, de har en viktigere kvalik i høst, sier U21-landslagtrener Skullerud til Dagbladet.

G18-SPILLER: Joshua King spiller for tida spiss for Preston. For Norge er han på G18-laget. Foto: AFP/PAUL ELLIS
G18-SPILLER: Joshua King spiller for tida spiss for Preston. For Norge er han på G18-laget. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Skullerud avkrefter dermed alle spekulasjoner om at Henriksen er vraket til U21-laget.

- Neida, han er på ingen som helst måte vraket. Alle ser at Markus leverer godt for Rosenborg, han kom også godt fra debuten på U21-landslaget.

Når det gjelder King er logikken lik. G18-laget skal toppes, og det er ikke ønsket av spillerne skal flyttes opp og ned fra de ulike landslagene.

- Joshua King er i samme gate som Markus, han er også 1992-modell. Han vurderes inn mot G18 nå. Joshua har ikke fått debuten sin på U21-laget, men det virker spennende det han gjør i Preston, sier Skullerud.