Henriksen forsøkte å lure Valencia

Dagen før kampen.

VALENCIA (Dagbladet.no): Det var ikke tilfeldigheter som gjorde at Rosenborg slo Valencia 2-0 på Mestalla. Sannheten er at det var fullt fortjent, fordi Rosenborg rett og slett var det beste laget.

- Jeg sa på mandag at alt var mulig i fotball, og at vi i RBK alltid går for seier. Det var litt kjekt sagt, og vi ville vært fornøyd med uavgjort. Men vi sto ikke tilbake for dem i det hele tatt, oppsummerte trener Trond Henriksen på pressekonferansen etterpå.

Da laget trente mandag kveld forsøkte han å gi inntrykk av at Steffen Iversen skulle være midtbaneanker, at RBK ville ta få sjanser framover og gå ut i en 4-5-1-formasjon.

Ville villede

Men slik TV 3-kommentator Roar Stokke uttalte til Dagbladet.no etter treninga, var det aldri noe alternativ å bruke Iversen som en skjerm foran midtstopperne.

Den tilsynelatende forsikte innstillingen var et narrespill fra Trond Henriksen, som for lengst hadde bestemt at Rosenborg skulle stresse spanjolene fra start.

- Jeg hadde planen klar, vi skulle ut og jage dem. Det gjennomførte vi veldig bra, sa Henriksen på pressekonferansen.

Etterpå la han ikke skjul på at håpet var å villede Valencia på mandagens trening.

LURING: Trond Henriksen ønsket å sjokkere Valencia med å presse høyt på Mestalla. Foto: Paul White/AP
LURING: Trond Henriksen ønsket å sjokkere Valencia med å presse høyt på Mestalla. Foto: Paul White/AP Vis mer

- Ja, vi prøvde å lure dem. Vi øvde på 4-5-1 og håpet de skulle legge merke til det, bekrefter han overfor Dagbladet.no.

I stedet gikk RBK ut i en 4-4-2-formasjon, hvor Yssouf Koné, Steffen Iversen og resten av laget sprang slik de ikke har gjort i Tippeligaen i hele år.

- Det er synd at han (Knut Tørum) ikke byttet formasjon tidligere i år, sa Iversen etter kampen.