Henriksen gruet seg til å møte «de store gutta»

Men er stolt av rosen fra Drillo.

NÅ ER HAN EN AV GUTTA: Markus Henriksen var en del av A-landslaget for første gang i dag. Men han har ingen forventninger om spilletid. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NÅ ER HAN EN AV GUTTA: Markus Henriksen var en del av A-landslaget for første gang i dag. Men han har ingen forventninger om spilletid. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

||| BRISTOL HOTEL (Dagbladet): Markus Henriksen (18) sto bak Gjermund Aasen i køen da Rosenborg sesongåpnet borte mot Molde i mars.

I dag, sju måneder senere, møtte han til sin første samling med A-landslaget. Og plutselig heter lagkameratene John Arne Riise, John Carew og Morten Gamst Pedersen.

Henriksen har ikke vært med i gamet lengre enn at han syntes det var på grensa til småskummelt.

- Det er jo litt ekstra stas, det er sånne karer du ser spiller Premier League på TV. Jeg gruet meg litt til å møte guttene. Men jeg er blitt veldig godt tatt imot, så jeg trives, sier tippeligakometen.

Forventet én til to kamper for RBK
Tidligere i år har han spilt både for G18-landslaget og U21-landslaget. Får han spilletid mot enten Kypros eller Kroatia - og sjansene er ikke dårlige for at det skjer - har han altså representert tre forskjellige norske landslag i løpet av noen måneder.

Slikt er ikke akkurat dagligdags, verken i norsk eller internasjonal målestokk.

- Det har gått veldig fort, sier Henriksen til Dagbladet.

- Jeg hadde vel ikke sett for meg dette i mine villeste fantasier. Jeg forventet én eller to kamper fra start for Rosenborg denne sesongen. Men det forandret seg fort. Det er surrealistisk å være her.

Og kanskje overgår han sine egne forventninger også denne gangen: Henriksen har nemlig små forhåpninger om spilletid, og føler at han er med i troppen mest som en læregutt.

- Det er bare bonus hvis jeg får spille. Men det er klart - om jeg får sjansen, skal jeg ta vare på den. Det viktigste blir å stå på under treningene, og vise at jeg er god nok, sier han.

Liker ordene fra Drillo
På dagens trening tok Henriksen det meget rolig, i likhet med dem som spilte kamp søndag eller mandag. Dermed fikk han heller ikke føle særlig på nivået, men det får han sjansen til de kommende dagene.

- I Rosenborg har du virket selvsikker og helt fryktløs. Gjelder det samme her?

- Ja, om jeg blir passiv er jeg ikke noe god. Jeg må bare late som om det er ei vanlig økt med Rosenborg, sier han.

VARSLER SPILLETID FOR HENRIKSEN: Drillo sier Henriksen med stor sannsynlighet vil få spilletid i løpet av samlingen. 
Foto: Berit Roald / Scanpix
VARSLER SPILLETID FOR HENRIKSEN: Drillo sier Henriksen med stor sannsynlighet vil få spilletid i løpet av samlingen. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Da Drillo tok ut landslagstroppen i forrige uke betegnet han Henriksen som et av de mest spennende talentene han hadde sett i norsk fotball.

- Blir du stolt eller brydd av å høre sånt?

- Det er svært hyggelig at han sier sånt. Det er store ord, jeg håper jeg klarer vise at det stemmer, sier han.

Terpet skudd i vinter
Landslagssjefen la også til at Henriksens målteft fra midtbaneposisjon er én av tingene som gjør ham ekstra spennende. Han har scoret sju ganger i Tippeligaen i år, den siste av dem kom mot Vålerenga på søndag, med en skikkelig suser i krysset.

Det spesielle er at Henriksen aldri har vært særlig til målscorer - før i år.

- Jeg har aldri vært en storscorer, og spesielt ikke på skudd fra distanse. Det har kommet for fullt i år. Jeg er nesten like sjokkert som det dere er, sier han med et smil til Dagbladet.

- Hva har skjedd?

- Jeg har terpet mye, og stått igjen mye etter trening. Fra januar sto jeg igjen et kvarter eller en halvtime med noen av de andre unge spillerne og trente på avslutninger. Og så har jeg sett en del på de andre på laget med god skuddfot, som Trond Olsen, sier Markus Henriksen.

Nå spørs det om det ikke er Olsen som må studere Henriksen... 

INGEN FRYKT: Henriksen sier han er dårlig om han blir passiv. Derfor skal han late som om hver landslagstrening bare er en vanlig RBK-trening. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
INGEN FRYKT: Henriksen sier han er dårlig om han blir passiv. Derfor skal han late som om hver landslagstrening bare er en vanlig RBK-trening. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer