LAGKAMERATER IGJEN? Markus Henriksen hilser på tidligere RBK-kamerat Mikael Lustig foran landskampen mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm i sommer. Nå kobles Henriksen til en overgang til Lustigs skotske klubb Celtic.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LAGKAMERATER IGJEN? Markus Henriksen hilser på tidligere RBK-kamerat Mikael Lustig foran landskampen mellom Sverige og Norge på Friends Arena i Stockholm i sommer. Nå kobles Henriksen til en overgang til Lustigs skotske klubb Celtic. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Henriksen kobles til Celtic

Fornyet interesse fra den skotske storklubben.

(Dagbladet): Skotske Celtic er fortsatt interessert i Markus Henriksen, ifølge skotske The Sun (krever betalt innlogging). Nyheten refereres blant annet av BBC i dag.

Celtic var en av flere klubber som var ute etter nordmannen i fjor sommer, og manager Neil Lennon bekreftet overfor Dagbladet at han hadde sansen for Henriksen. Men midtbanespilleren valgte heller nederlandske AZ Alkmaar.

Han hadde en god første sesong i Nederland, og ble kåret til årets spiller av AZ-supporterne mot slutten av vårsesongen.

Tidligere i høst overtok Dick Advocaat som AZ-trener, og Henriksen har kun spilt fra start i tre av de ni seriekampene siden da. Det bruker blant annet avisa Scotsman til å bygge opp under at Henriksen igjen kan være en aktuell Celtic-kandidat.

Az Alkmaar ligger på åttendeplass i nederlandsk Eredivisie, men vant sin gruppe i Europa League og er klare for 16-delsfinale.

Celtic er på sin side suverene serieledere i Skottland, men er ute av europacupspill etter å ha havnet sist i en tøff gruppe bestående av Barcelona, Milan og Ajax.

TRENERLEGENDE: Etter at  Dick Advocaat (t.h.) overtok som AZ Alkmaar-trener i høst, har Markus Henriksen startet tre av ni seriekamper. Det tolker skotske aviser som et tegn på at Celtic kan lykkes med et nytt forsøk på å kjøpe nordmannen. Foto: Olaf Kraak, AFP / NTB Scanpix
TRENERLEGENDE: Etter at Dick Advocaat (t.h.) overtok som AZ Alkmaar-trener i høst, har Markus Henriksen startet tre av ni seriekamper. Det tolker skotske aviser som et tegn på at Celtic kan lykkes med et nytt forsøk på å kjøpe nordmannen. Foto: Olaf Kraak, AFP / NTB Scanpix Vis mer