Henriksen med spesiell målfeiring til ære for søstrene

Scoret og feiret på bestilling. Se video og høydepunkter.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Tromsø 3-0.

Det var lenge åpen kamp i oppgjøret mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal søndag kveld. Men da det nærmet seg halvspilt andre omgang, mistet Ruben Yttergård Jenssen ballen i egen boks. Borek Dockal snappet opp ballen og la den ut til Markus Henriksen, som fant nettmaskene med et kraftskudd i lengste hjørne. 

Spesiell feiring Og da Henriksen så at ballen gikk i mål, snudd han seg mot tribunen og startet det som var en helt spesiell målfeiring. Først simulerte han et slag med en golfkølle, før han løp mot tribunen med hendene i kors og flakset med dem som en fugl. En feiring han hadde fått streng beskjed om å gjennomføre. 

- Tidligere i dag fikk jeg beskjed av søstrene mine om å feire sånn hvis jeg scoret. De ville at jeg skulle gjøre det for artig skyld bare, og da passet det jo perfekt at jeg scoret i dag og fikk gjøre det, sier Henriksen til Dagbladet og smiler.
 

Perfekt At scoringen i tillegg kom på det målet søstrene Tine og Marie satt plassert ved, gjorde det hele bare enda bedre.

- Betyr selve feiringen noe, den flaksingen med hendene?

- Nei. Det betyr ingenting. Og det er nok ikke jeg kommer til å fortsette med, sier Henriksen og smiler.

- Men de hadde lyst til at jeg skulle gjøre det, og da må jeg gjøre det. Det er perfekt at den scoringen kommer i dag.

Liker store krav Midtbanespilleren scoret det første målet i det som tilslutt endte som en 3-0-seier over Tromsø. Han innrømmer at det er godt å være på scoringslista igjen. 

- Jeg får et veldig godt treff. Og når jeg får ballen av Dockal ser jeg at det er en liten mulighet og smeller til. Det var deilig å se den går inn og få den følelsen igjen

At det til stadighet kommer bemerkninger om at han både må skyte og score mer, forstår han. Og liker. 

- Jeg kommer til mange sjanser og da må jeg score mål. Det er bare artig at folk har krav til meg. Det betyr at jeg har gjort noe rett og at de syns jeg er en god fotballspiller.

- Og jeg er helt enig, når jeg er en offensiv fotballspiller, må jeg score mål. Det ser du internasjonalt og, der midtbanespillerne scorer bøttevis med mål og da vil jeg også gjøre det, legger han til. 

Godkjent kamp Selv er han greit fornøyd med kampen, men liker ikke at laget falt litt sammen og lot Tromsø få ha presset i store deler av første omgang. 

- Jeg syns det er et godt resultat, men kampen er sånn grei pluss, syns jeg. Vi starter veldig godt første tyve minuttene, og så faller vi litt sammen. I andre omgang sier vi at vi skal stå høyt og det syns jeg vi klarer. I andre omgang får de mange ekle brudd som vi utnytter godt og 3-0 er alltid godkjent, oppsummerer Henriksen.