Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henriksen og Alkmaar slo tilbake etter to strake tap

Excelsior ble slått 2-0.

TILBAKE PÅ VINNERSPORET: 
Markus Henriksen og AZ Alkmaar. Her er Henriksen ved en tidligere anledning denne sesongen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TILBAKE PÅ VINNERSPORET: Markus Henriksen og AZ Alkmaar. Her er Henriksen ved en tidligere anledning denne sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Markus Henriksen og hans Alkmaar slo som lovet tilbake etter to strake tap da Excelsior ble slått 2-0 søndag.

Nordmannen var svært involvert i hjemmelagets offensive spill og hadde en fot med i mange angrep som førte til store sjanser. Han hadde også en nikk som gikk rett utenfor i en kamp hjemmelaget dominerte.

Storscorer Vincent Janssen var i fokus søndag. Han mente seg snytt for straffespark fire ganger bare i første omgang. I det 57. minutt var han nest sist på ballen da høyreback Derrick Luckassen gjorde 1-0 etter hjørnespark.

Omsider fikk Janssen straffe da han ble revet ned av gjestenes kaptein Sander Fischer i det 76. minutt. Fischer ble utvist, og Janssen fastsatte resultatet med sitt 17. seriemål for sesongen.

Henriksen ble byttet ut noen minutter senere.

Etter åtte seirer på rad tapte Alkmaar 1-4 for Ajax sist søndag og 1-3 i cupsemifinalen mot Feyenoord torsdag. Etter cupkampen sa Henriksen til NTB at laget skulle slå raskt tilbake.

- Vi må vise hva vi er laget av og vende dette søndag, sa han.

Men det skjedde først etter en omstridt annullering av en Excelsior-scoring. Gjestene rakk å feire en god stund før dommeren etter konsultasjon med linjemannen etterkom hjemmelagets protester og annullerte for offside. Ifølge TV-bildene var det en tvilsom avgjørelse.

Alkmaar er fremdeles på fjerdeplass i den nederlandske serien, à poeng med Feyenoord på plassen foran.

Henriksen står bokført med elleve seriescoringer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram