ER SNART KLAR?: Rosenborgs Markus Henriksen er på vei til Club Brugge.
Foto: Ned Alley / Scanpix
ER SNART KLAR?: Rosenborgs Markus Henriksen er på vei til Club Brugge. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Henriksen og Bakenga på vei til Brügge

Kan bli solgt fra Rosenborg i helga.

Rosenborg kan være et endt kapittel for Markus Henriksen. I helgen kan 19-åringen bli kjøpt av belgiske Brügge.

Ifølge Adresseavisen skal en slik overgang være verdt om lag 20 millioner kroner for den økonomisk hardt prøvede trondheimsklubben.

Ingen i Rosenborg ville kommentere den aktuelle overgangen fredag. Adresseavisen mener å vite at Henriksen fredag var på plass i Brügge for å gjennomgå medisinske og fysiske tester i klubben. Partene skal ha kommet til enighet om en overgang for 19-åringen.

Henriksen reiste til Belgia fra Rosenborgs treningsleir utenfor Benidorm i Spania. Allerede lørdag kan en kontrakt for fem og et halvt år bli underskrevet.

Brügge skal også jobbe med å hente den 20-årige polakken Ariel Borysiuk til stallen. Midtbanespilleren fra Legia Warszawa omtales som et stort talent og kan forkludre overgangen for Markus Henriksen.

BLIR SOLGT?: RBKs Mushaga Bakenga.
Foto: Ned Alley / Scanpix
BLIR SOLGT?: RBKs Mushaga Bakenga. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Belgierne har i lengre tid jaktet en midtbanespiller, og Henriksens innsats for «ligalandslaget» i Thailand nylig fikk belgierne til å kontakte Rosenborg.

Nå kan Henriksen bli lagkamerat med landslagsback Tom Høgli.

Det er hovedsakelig den pressede økonomien som er årsaken til at Rosenborg er villige til å selge Henriksen allerede nå. 19-åringen uttalte sent i fjor høst at framtiden hans var i Trondheim, og klubben har også vært klar på at man nødig vil slippe det lokale stortalentet allerede nå.

VG skriver at også Mushaga Bakenga (19) er på vei til Brugge. Rosenborg-spissen skal komme til den belgiske klubben i sommer. Overgangssummen skal ligge på 16-20 millioner kroner.

(NTB)