Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henriksen om Italia-kampen: - Kroatia er hvassere enn Italia, og Kroatia slo vi

Ble banens beste.

BANENS BESTE: Her blir Markus Henriksen stoppet av Malta-keeper Andrew Hogg, men AZ-spilleren var banens beste på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BANENS BESTE: Her blir Markus Henriksen stoppet av Malta-keeper Andrew Hogg, men AZ-spilleren var banens beste på Ullevaal stadion. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Markus Henriksen var banens beste spiller og ble belønnet med en sjuer på Dagbladets spillerbørs da Norge slo Malta 2-0 i EM-kvaliken.

AZ Alkmaar-spilleren var mye involvert fra sin rolle som hengende spiss, og sto bak flere av Norges åtte målsjanser mot et svakt maltesisk lag.

23-åringen hadde blant annet et helt strålende forarbeid til Alexander Søderlunds 2-0-scoring etter pause.

- Min beste landskamp Henriksen vil imidlertid ikke være med på at han fikk et slags landslagsgjennombrudd i kampen mot Malta.

- Nei, dette var vel min 21. landskamp, så jeg vil ikke kalle det noe gjennombrudd, men at det er den beste så langt er jeg enig, sier han til Dagbladet.

- Hvorfor kom denne kampen nå?

- Det er ganske enkelt: Jeg er blitt en bedre fotballspiller.

Må slå Italia Kroatia gjorde jobben mot Bulgaria lørdag kveld, noe som etter all sannsynlighet betyr at Norge må slå Italia i Roma på tirsdag om vi skal kvalifisere oss direkte til EM.

Henriksen tror det at Italia allerede er klare for EM kan slå positivt ut for Norge.

- Vi er uansett klare for en tøff kamp. Vi slo Kroatia, og jeg synes de er hakket hvassere enn Italia, spesielt i den offensive delen. Det kommer til å bli tøft, men det er opp til oss selv nå, og vi vil til EM, sier han.

En annen som tror Norge kan ha en fordel av at Italia allerede er klare er Haitam Aleesami. Venstrebacken debuterte for Norge i går, og spilte en helt godkjent match.

- Italia er allerede klare for EM, så de har ikke noe press på seg. Det kan godt hende Italia vil ha Kroatia ut, men det vet ikke vi. Vi skal dit for å gjøre vårt. Nå handler det om å forberede seg mest mulig, sier han.

- Hvordan oppsummerer du landslagsdebuten din?

- Jeg var fin og rolig, jeg hadde håpet på en positiv opplevelse og det fikk jeg. Det handlet om å gjøre det enkelt. Jeg gir meg selv godkjent, men jeg har mer å komme med. Nå handler det mer om å komme inn i laget for min del, sier Aleesami.

FIN DEBUT: Haitam Aleesami (t.v.), her med Alexander Søderlund, gir seg selv godkjent etter landslagsdebuten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIN DEBUT: Haitam Aleesami (t.v.), her med Alexander Søderlund, gir seg selv godkjent etter landslagsdebuten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!