Romania - Norge 1-1

Henriksen om King: - Sover

- Men heller ikke Rune (Jarstein) skal kaste ut ballen i en situasjon der Romania har litt trykk på oss, sier Markus Henriksen.

SKUFFET: Markus Henriksen mener mye gikk feil på 1-0-scoringen til Romania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKUFFET: Markus Henriksen mener mye gikk feil på 1-0-scoringen til Romania. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Romania - Norge 1-1

BUCURESTI (Dagbladet): 1-1 mot Romania og en spolert EM-kvalik: Det ble resultatet etter kampen i Bucuresti i går kveld.

Bare ville teorier kan sende Norge til EM-sluttspillet gjennom kvaliken. Det er ikke engang noe å snakke om, og nå handler alt om Nations League.

Lang ball

Mer interessant å diskutere fra dagen i går er det som skjedde før 1-0-målet til Romania etter 62 minutter. Keeper Rune Almenning Jarstein kastet ut en lang ball til Joshua King.

Ballen ble snappet opp av Alexandru Mitrita rundt 20 meter inn på Norges banehalvdel. Han stormet opp, sendte av gårde et skudd fra 18 meter - og scoret.

DISKUTERER: Joshua King (t.v.) i samtale med Alexander Sørloth under kampen mot Romania på Arena Nationala.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DISKUTERER: Joshua King (t.v.) i samtale med Alexander Sørloth under kampen mot Romania på Arena Nationala. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Det er en skikkelig tabbe som gjør at vi får mål imot oss, sa TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen i analysen etter kampen. Markus Henriksen - som leverte en OK kamp for Norge - oppsummerer baklengsmålet slik:

- Jeg oppfatter at Rune tror at «Josh» er alene. «Josh» sover kanskje litt han også. Men selvfølgelig - og det er Rune klar på - han skal aldri kaste ut i en sånn situasjon der Romania har litt trykk på oss. Da er det viktig at vi tar den tida vi trenger. Vi skulle tatt et pusterom og flyttet ut laget. I stedet kom det en dum scoring.

Drillo sier:

- Det er lov å miste ballen, men ikke i alle mulige situasjoner. Målet de (Romania) får er skikkelig dårlig, Jeg mener det er tabbe av Jarstein, som velger den løsningen. Han kaster ballen ut til feilvendt spiller med folk i ryggen. Det er ingen god løsning. Og så er det naturligvis sløvt av Joshua å ikke være mer våken. Det er en skikkelig tabbe som gjør at vi får et mål imot oss.

Jarstein hadde mest lyst til å komme seg i bussen da han møtte Dagbladet etter kampen.

- Hvordan opplevde du baklengsmålet?

- Det er surt. Det var et godt skudd. Det er bittert.

- Hva skjedde da du kastet ut ballen til King?

- Du så hva som skjedde, gjorde du ikke?

Misforståelse

King sier baklengsmålet kom etter en misforståelse mellom ham og Jarstein:

- Han får ballen, skal til å kaste, men stopper opp. Jeg tror han skal spille til Haitam (Aleesami) i bakrom. Så kaster han til meg, men jeg er på hælene og blir brutt foran.

- Hvilke tanker gjør du deg da?

- At de får en kontring.

Sjue poeng

På Dagbladets spillerbørs får Jarstein sju poeng og King fire poeng. Situasjonen ble oppfattet sånn at King burde møtt ballen. Samtidig kastet Jarstein ballen såpass langt ut, at det norske forsvaret hadde tid til å støte i god tid før Romania-spiller Alexandru Mitrita kom til skudd.

Også TV 2-ekspert Jesper Mathisen gir Jarstein sjuer på børsen, mens King får tre.

- EN VITS: Scenene som utspilte seg på tribunen som får assistenttrener Per Joar «Perry» Hansen til å ta fram storslegga. Video med tillatelse: TV2 Vis mer

- King må i mine øyne ta mesteparten av skylda for at Romania får tak i den ballen, men det var heller ikke noe perfekt valg av Hertha Berlin-spilleren, heter det i børsen.

Norge møter Færøyene og Malta i de to siste kampene i EM-kvaliken. Disse blir nesten som treningskamper å regne før alvoret starter med Nations League i mars.

Norge kan fort møte Serbia i en semifinale og Bulgaria/Skottland i en finale.

For ordens skyld: De to beste lagene fra EM-kvaliken går til sluttspillet.

SANKSJON: Som følge av dårlig oppførsel i kampene mot Malta og Spania ble Romania nektet å ha supportere på tribunen til denne kampen. Men de fikk ta inn 30.000 barn. Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer
EM-KVALIK
Spania862019-520
Sverige843118-915
Romania842217-814
Norge825113-1011
Færøyene81074-233
Malta81072-183
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer