MOT KLUBBYTTE:  Markus Henriksen kan være på vei til italiensk fotball. Han forteller til Dagbladet at han trolig blir solgt fra AZ i sommer. Her er han på trening med Anders Trondsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MOT KLUBBYTTE: Markus Henriksen kan være på vei til italiensk fotball. Han forteller til Dagbladet at han trolig blir solgt fra AZ i sommer. Her er han på trening med Anders Trondsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Henriksen om ryktene: - Det passer bra å selge meg nå

Skal være aktuell for AC Milan og Napoli.

BRAGA (Dagbladet): Markus Henriksen (23) forteller til Dagbladet at han trolig finner seg ny klubb i sommer. Dermed tyder mye på at han har spilt sin siste kamp for AZ Alkmaar.

- Ja, jeg har vært i AZ i fire år og da jeg skrev under hadde vi en plan. Kanskje det er på tide etter fire år å se etter noe nytt. Det passer bra for både laget og meg å selge nå, sier Henriksen til Dagbladet.

Henriksen har ett år igjen av kontrakten med klubben.

Jaktet Landslagsspillerens agent, Jim Solbakken, forteller til italienske calciomercato.com at storklubbene Napoli og AC Milan er interessert.

- Det har vært kontakt med AC Milan og Napoli. Å gå til Italia er en fremtidsmulighet, men han har tilbud fra andre land også, sier Solbakken til nettstedet.

Henriksen selv ønsker ikke å kommentere aktuelle klubber, men forteller at italiensk fotball absolutt er en mulighet.

- Jeg har som mål å spille i en av de fire største ligaene og da er Italia en av de jeg ser for meg, sier Henriksen med et lurt smil.

- Hva tenker du om Napoli og AC Milan?

- Det er to store og fine klubber. Mer vil jeg ikke si.

- Har du vært i kontakt med klubbene?

- Jeg tenker ikke noe på det nå. Jeg har fullt fokus på landslaget og så tar jeg ferie. Etter det kan det hende det skjer nå. Jeg kan si at det har vært interesse, men vil ikke si konkrete klubber, sier Henriksen.

Får ros AZ ble nummer fire i den nederlandske serien. Henriksen sto for imponerende 12 mål på 28 kamper. Den offensive trønderen startert trolig som spiss sammen med Joshua King mot Portugal søndag.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener Henriksen er klar for større oppgaver.

- Han er moden for det neste steget. Han er klar for en stor liga og kan gå hvor som helst. Han har en gjennombruddskraft og en fysikk på et høyt nivå. Han er en god avslutter og god til å servere målgivende pasninger. Han er på flere måter en komplett spiller, sier Høgmo, på spørsmål fra NRK på dagens pressekonferanse.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.