SKIFTER BEITE: Markus Henriksen kan bli klar for Hull i løpet av kort tid. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SKIFTER BEITE: Markus Henriksen kan bli klar for Hull i løpet av kort tid. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Henriksen på vei til Premier League-klubb: - I England for å fullføre overgangen

Hull vil doble antall nordmenn i stallen.

(Dagbladet): Selv om Hull har vunnet to av tre kamper i årets Premier League og vært ligaens store positive overraskelse, er den nedrykksdømte klubben i en kritisk situasjon.

Hull sliter stort med tynn stall, mange skader og trenger forsterkninger. Neste mann inn kan bli nordmannen Markus Henriksen (24). Etter det Dagbladet erfarer, er midtbanespilleren svært nær en overgang fra AZ Alkmaar og nederlandsk fotball til Hull og Premier League.

I så fall blir trønderen lagkamerat med landsmannen Adama Diomande, som scoret Hulls første ligamål denne sesongen og har fått en god start på Premier League-karrieren. Duoen kan bli viktige brikker for det norske landslaget utover høsten - og nå kanskje også for samme klubblag.

Vraker belgisk storklubb

Belgiske Anderlecht så lenge ut til å sikre seg Henriksens signatur, men nordmannen foretrekker Premier League fremfor belgisk fotball.

Den tidligere Rosenborg-spilleren hadde forrige sesong stor suksess i sin offensive midtbanerolle, blant annet i samarbeidet med spissfunnet Vincent Janssen, som ble kjøpt av Tottenham i sommer.

Nå kan de bli gjenforent i engelsk fotball - for hver sin klubb. Ifølge Nederlands nest største avis, Algemeen Dagblad, har AZ Alkmaar Henriksens erstatter allerede klar i Heracles' Ilias Bel Hassani (23), som også er en offensiv midtbanespiller.

- I England for å fullføre overgangen

Algemeen Dagbladet (AD) skriver videre at Alkmaar vil inngå forhandlinger med Heracles når Henriksens Hull-avtale eventuelt er i boks. 24-åringen skal være i England akkurat nå for å komplettere overgangen.

- Henriksen er i England for å fullføre overgangen. Av den grunn er ikke Henriksen med i Alkmaars tropp mot NEC Nijmegen i morgen, skriver AD.

24-åringen har ikke besvart Dagbladets henvendelser lørdag. Hull så lenge ut til å kapre ett poeng mot Manchester United i kveld, men Marcus Rashford scoret kampens eneste mål på overtid.

DUO: Adama Diomande og Markus Henriksen skal forsøke å få Norge til VM. Snart kan de kjempe sammen for felles mål også i Hull. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DUO: Adama Diomande og Markus Henriksen skal forsøke å få Norge til VM. Snart kan de kjempe sammen for felles mål også i Hull. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer