Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henriksen skal lede RBK

Tar over midlertidig.

TAR OVER: Trond Henriksen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
TAR OVER: Trond Henriksen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng møtte pressen utenfor Lerkendal fredag formiddag.

Det skjedde i kjølvannet av at hovedtrener Eirik Horneland fikk sparken seint i går kveld.

- Kort, sier Koteng om hvordan natten har vært.

- Vi ble enige om å avslutte i går. Det er synd, men det var vel rett, sier Koteng, som sier det handler om at Rosenborg ikke vinner fotballkamper.

Daglig leder i klubben, Tove Moe Dyrhaug, møtte også pressen fredag og forklarte at både Horneland og styret var enige om å avslutte forholdet.

- Vi hadde et møte og ble enige om at Eirik Horneland slutter som trener. Han var en hovedtrener som satte klubben foran seg selv, så vi har hatt samtaler rundt det og han ønsker at Rosenborg skal vinne, spille artig, angrepsvillig fotball og at spillerne skal ha det bra, sier Dyrhaug til Dagbladet.

- Vi ble enige med Eirik om at han slutter som hovedtrener og når vi fikk den starten som vi fikk, sa han selv at nå gjentar historien seg fra i fjor og da er det bedre å finne en løsning nå, fortsetter den daglige lederen.

Koteng vil ikke diskutere om Horneland får etterlønn. Nå er det assistenttrener Trond Henriksen som skal lede klubben midlertidig.

- Trond Henriksen leder treningen og laget en stund, ved hjelp av flinke folk rundt ham, sier Koteng.

MØTTE PRESSEN: Ivar Koteng møtte pressen fredag i forbindelse med at Eirik Horneland er ferdig som Rosenborg-trener. Video: Mathias Hagen. Vis mer

Sportssjef Mikael Dorsin vil også bidra mer rundt den sportslige biten. Trond Henriksen har vært en av Hornelands assistenter og har vært i klubben i en årrekke. Han har tidligere fungert som midlertidig hovedtrener i omtrent ett år i 2007/2008.

Koteng er opptatt av at nå fremover må fokuset være på å få Rosenborg-toget på skinner igjen, og at ambisjonene heller må legges til siden denne sesongen.

- Nå tror jeg ikke vi skal snakke om gull, nå tror jeg vi skal snakke om å få tilbake litt humør, slappe av litt, senke skuldrene og begynne å spille fotball og så får det bli det resultatet det blir, sier Koteng til Dagbladet.

Horneland ledet Rosenborg til en skuffende tredjeplass i fjor og starten på den inneværende sesongen har vært mager. Med bare ett poeng etter de første tre kampene var den tidligere Haugesund-treneren ferdig. I en pressemelding som ble sendt ut kl. 01 i natt kommenterte Horneland avgjørelsen.

- Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig framgang, sier Horneland i pressemeldinga.

TAP: Rosenborg snudde kampen mot Bodø/Glimt. Så slo nordlendingene tilbake. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

Styreleder Ivar Koteng ønsket ikke å kommentere noen konkrete navn på en mulig erstatter for Eirik Horneland på fredagens pressekonferanse.

Den omstridte styrelederen har vært i hardt vær det siste året etter at avskjedigelsen av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun sommeren 2018 havnet i retten. Horneland er trener nummer to etter at Ingebrigtsen måtte gi seg.

På spørsmål om han er mannen til å lede Rosenborg videre, svarer Koteng:

- Slik jeg har vurdert det, så er jeg det.

Han sier RBK-styret ansatte Horneland, og sier det samme styret var med på å avsette treneren. Arbeidet med å finne en permanent erstatter for Horneland er nå i gang på Brakka og at de jakter «en trener med en CV».

- Når du jakter så har du et bilde av hva du skal ha og hva som er tilgjengelig. Vi må forholde oss til realiteten og det gjør vi nå. Vi ønsker å få en spesifikk trener så fort som mulig, sier Koteng.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!