Henriksens trener fikk sparken etter seier mot serielederen

- Det er ingen god kjemi mellom treneren og spillerne, sier klubben.

Coach of AZ Alkmaar Gertjan Verbeek sits ahead of the UEFA Europa League, Group E, football match against Dynamo in Kiev on November 4, 2010. Dynamo won 2:0. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
Coach of AZ Alkmaar Gertjan Verbeek sits ahead of the UEFA Europa League, Group E, football match against Dynamo in Kiev on November 4, 2010. Dynamo won 2:0. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKYVis mer

Dagen etter at Alkmaar hadde slått serieleder Eindhoven fikk trener Gertjan Verbeek overraskende beskjed om å gå.

Avgjørelsen om å kvitte seg med treneren etter lørdagens flotte 2-1 seier, som førte AZ Alkmaar mot toppen av tabellen, kom overraskende. Det skiller ikke mer enn to poeng mellom Eindhoven på toppen av æresdivisjonen og Alkmaar.

- Det er ingen god kjemi mellom treneren og spillerne. Troverdigheten til treneren er heller ikke som den bør være. Derfor har klubbledelsen ikke funnet andre løsninger enn å si opp samarbeidsavtalen. Det er ikke grunnlag for videre engasjement for denne treneren, heter det i en uttalelse fra klubben.

51 år gamle Verbeek har vært i Alkmaar siden 2010, og han hadde i utgangspunktet en kontrakt som løp i ytterligere drøye to år. Ved siden av at han har ført klubben til en flott topplass i serien etter en god start, er Alkmaar også med i europaligaen.

Det er foreløpig ikke sagt noe om hvem som kommer til å erstatte Verbeek i Alkmaar. Laget spiller sin neste kamp i europaligaen allerede torsdag til uken, og da bør en erstatter være på plass.

Markus Henriksen har vært fast under Verbeek i AZ Alkmaar. Nordmannen startet også gårsdagens oppgjør, men måtte forlate banen.

(NTB)