Henry & co måtte overnatte i Bergen

Kampen mot Færøyene i fare.

(Dagbladet.no): Bergen fikk uventet og celebert fotballbesøk i går kveld, da flyet med Frankrikes landslag ble nødt til å lande i Bergen på grunn av dårlig vær på Færøyene.

- Det stemmer at vi hadde det franske landslaget her i natt, opplyser Scandic-hotellet på Flesland til VG Nett.

I dag tidlig gjorde franskmennene et nytt forsøk på å komme seg av gårde, i håp om å rekke kampstart klokka 17.00.

Men ifølge The Guardian krever UEFAs regelverk at et lag må ankomme stedet kampen spilles minst 24 timer før avspark. Derfor skal Frankrike ifølge SkySports vurdere å be om at kampen utsettes til søndag.

- Men vi håper å spille som planlagt, sier talsmann Yann Le Guillard ifølge BBC.

For det er ikke bare den tapende VM-finalisten fra i fjor som strever med å komme seg til Færøyene - det tyrkiske dommerteamet står fast i København, mens UEFA-delegaten befinner seg på Island.

Om kampen må utsettes innebærer det at begge lag får mindre tid til å restituere seg til den neste landskampen på onsdag.

SkySports melder at Frankrike foruten å stoppe i Bergen, også måtte stoppe i Aberdeen.

TILBRAKTE NATTA I BERGEN: Vestlandet og Bergen fikk storfint besøk da Thierry Henry, Wlliam Gallas og de andre franske stjernene måtte søke ly i Bergen i natt. Foto: AFP
TILBRAKTE NATTA I BERGEN: Vestlandet og Bergen fikk storfint besøk da Thierry Henry, Wlliam Gallas og de andre franske stjernene måtte søke ly i Bergen i natt. Foto: AFP Vis mer

En av mulighetene som skal ha blitt vurdert er en fem timers ferjetur fra Bergen til Færøyene.