<strong>MØTES:</strong> Thierry Henry (venstre) ringte president Nicloas Sarkozy fra Sør-Afrika og ba om et møte for å forklare Frankrikes katastrofale VM. Til høyre Nicolas Anelka, som ble sendt hjem fra VM i skam. Foto: AFP
MØTES: Thierry Henry (venstre) ringte president Nicloas Sarkozy fra Sør-Afrika og ba om et møte for å forklare Frankrikes katastrofale VM. Til høyre Nicolas Anelka, som ble sendt hjem fra VM i skam. Foto: AFP Vis mer

Henry ber om møte med Sarkozy

Stjernespissen ønsker å forklare Frankrikes VM-fadese.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Frankrike er på vei hjem etter en av tidenes tristeste VM-sortier. Det toppet seg søndag, da spillerne nektet å trene i protest mot hjemsendelsen av Nicolas Anelka. Anelka skal på sin side ha skjelt ut trener Raymond Domenech i pause i Mexico-kampen noen dager tidligere.

Det hele kuliminerte med vrakingen av flere nøkkespillere - inkludert kaptein Patrice Evra - i siste kamp mot Sør-Afrika i går.

Les også: Ingen elsker Raymond

- Jeg lider Thierry Henry fikk kun 52 minutter på banen under VM, skal nå ha ringt Frankrikes president Nicolas Sarkozy for et møte, ifølge The Guardian.

Der vil han forsøke å forklare hvorfor spillerne oppførte seg som de gjorde under VM. Kaptein Patrice Evra har allerede annonsert at han vil gi en pressekonferanse i løpet av de neste dagene, der han vil forklare «alle detaljer» bak den franske VM-kollapsen.

Flere spillere har allerede unnskyldt oppførselen sin under mesterskapet. Evra ønsket å framføre en unnskyldning allerede mandag, men ble nektet av trener Domenech. Han fikk imidlertid anledning etter gårsdagens kamp.

- En unnskyldning endrer ingenting, men jeg lider virkelig, og jeg vet at folket lider enda mer, sa Evra i går, som fikk følge av Arsenal-spiller Florent Malouda.

- Jeg frykter at vi alltid må leve med skammen etter kaoset i VM.

<strong>LEDERE:</strong> Kaptein Patrice Evra og Frankrike-legende Thierry Henry er spillerne mange peker på når skylda for spillernes treningsnekt skal fordeles. Foto: AP
LEDERE: Kaptein Patrice Evra og Frankrike-legende Thierry Henry er spillerne mange peker på når skylda for spillernes treningsnekt skal fordeles. Foto: AP Vis mer

Les også: Anelka har munnkurv

Refs fra minister I krisemøtet mellom Henry og Sarkozy, som altså førstnevnte tok initiativet til, vil statsminister Francois Fillon og sportsminister Roselyne Bachelot også delta på.

Sportsminister Bachelot dro sporenstreks ned til Sør-Afrika etter treningsnekten, hennes tale til spillerne kvelden før Sør-Afrika-kampen fikk spillerne til å gråte.

- Hva slags inntrykk har dere lyst til å til det franske folket? Det er deres barn - våre barn - som kanskje ikke ser dere som helter lengre. Det er drømmene til deres kjære, deres venner, deres supportere, som kanskje for alltid er ødelagt. Dere har ødelagt Frankrikes image, sa Bachelot.

I morgen får vi kanskje vite mer om bakgrunnen for spillernes oppførsen under mesterskapet. Evras pressekonferanse og Henrys møte med persident Sarkozy er begge forsøk på å forklare det ingen forstår: Hvordan kunne en gruppe profesjonelle fotballspillere til de grader dumme seg ut for hele verden?

<strong>OFFER ELLER SKURK:</strong> Er Raymond Domenech offer for en gjeng egoistiske spillere eller er det han som er skurken? Her tar den kontroversielle treneren Thierry Henry i hånda etter kampen mot Sør-Afrika. Foto: AFP
OFFER ELLER SKURK: Er Raymond Domenech offer for en gjeng egoistiske spillere eller er det han som er skurken? Her tar den kontroversielle treneren Thierry Henry i hånda etter kampen mot Sør-Afrika. Foto: AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer