Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Henry er Europas beste spiss

Arsene Wenger er igjen uenig med Alex Ferguson og hevder Thierry Henry er Europas beste spiss. Hvem mener du er den beste europeiske spissen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rivaliseringen mellom Arsenals franske manager Arsene Wenger og Manchester Uniteds skotte Sir Alex Ferguson er en institusjon i engelsk fotballhverdag. Det siste er diskusjonen om hvem som har den beste spissen.

Alex Ferguson sa etter Uniteds seier mot Olympiakos tirsdag at Ruud van Nistelrooy er europas beste spiss.

Da Thierry Henry sendte Arsenal til åttedelsfinalen i Champions League med scoring på overtid mot Mallorca i går, fant Arsenals franske manager Arsene Wenger det på tide å ta tittelen fra Manchester til London.

Uenig med Alex

- Jeg kan ikke si meg enig med Ferguson. De er to gode spisser, men for meg er Henry i aller øverste klasse. Jeg har alltid hatt tro på ham siden jeg hentet ham til Arsenal og plasserte ham som midtspiss til tross for at han egentlig spilte ving.

Henry scoret sitt 13. mål på 14 kamper denne sesongen. Van Nistelrooy har 8 mål på 12 kamper, Charity Shield inkludert. Henry sjøl skryter av «rivalen»:

- Van Nistelrooy er i verdensklasse. Det så jeg da jeg så det han gjorde mot Olympiakos, men enhver manager vil vel skryte av sin egen spiller når han gjør det bra, sier Henry.

Mange kandidater

Henry har rett. I hele fotball-Europa sitter managere som garantert vil hevde at deres spiss er den beste europeiske angrepsspilleren.

 • I Torino vil Juventus-trener Marcello Lippi sikkert trekke fram italienske Alessandro Del Piero og franskmannen David Trezeguet som kandidater.
 • Carlos Rexach vil garantert hevde at hans nederlandske Barcelona-stjerne Patrick Kluivert er den største.
 • I Moskva har trener Oleg Romantsev fått Spartaks eget produkt Vladimir Beschastnykh tilbake til klubben etter sju år i Tyskland og Spania. Det har resultert i tre mål så langt i Champions League.
 • I Roma vil Fabio Capello trekke fram Francesco Totti, som sikret klubben uavgjort i Madrid i går med sitt tredje Champions League-mål denne sesongen.
 • Vicente del Bosque i Real Madrid vil selvsagt holde fram sin unge spanske stjerne Razl.

  Slik kunne vi ramset opp i evigheter. Flere klubber har også gode søramerikanske spisser: Batistuta, Elber, Silva for å nevne noen. La oss se bort fra dem i denne sammenhengen.

  Si din mening om hvem som er den beste europeiske spissen!

  Se toppscorerlista i Champions League!

  (Dagbladet.no)

HØR PÅ VENGER! Arsenals Thierry Henry er utropt til Europas beste spiss av sin manager Arsene Wenger.
SUPERPAR: David Trezeguet og Alessando Del Piero sørger for scoringene i Juventus.
BARCAHELT: Patrick Kluivert har scoret fire mål for Barcelona
Hele Norges coronakart