- Henry er helt spesiell

Thierry Henry (26) tiljubles av lagkameratene etter nok en oppvisning i fotballkunst. Ifølge manager Arsène Wenger lar spissen ikke suksessen gå ham til hodet.

LONDON (Dagbladet): Franskmannen ble nylig kåret til den tredje beste spilleren i verden. I går viste han igjen hvorfor:

Superspissen scoret to - og hadde en målgivende da Arsenal lekende lett slo Wolverhampton 3- 0 - og inntok tabellteten i Premier League inntil Manchester United tok den tilbake et par timer seinere på dagen.

- Thierry Henry vet han har gjort det godt i mange kamper nå, men suksessen går aldri til hodet på ham, som det gjør for mange andre spisser. Han er helt spesiell, en spiller som tar ansvar over hele banen og som gjør de avgjørende trekkene som fører til mål. Han mister aldri bakkekontakten, selv om han scorer mange selv, sier Arsène Wenger.

Byttet roller

I går sendte Henry av sted det første skuddet etter fire minutters spill. Det klarte Michael Oakes å treffe med en knyttneve.

Etter 13 minutter på banen tok Thierry Henry corner. Hardt presset klarte kaptein Patrick Vieira å skyve ballen i mål - via Wolverhamptons Jody Craddock. Sju minutter seinere byttet de to roller:

Vieira gjorde forarbeidet, fintet ut tre spillere og la en pasning som Henry bare måtte score på. Etter ytterligere sju minutter sendte Henry i vei et raskt frispark fra nesten 30 meter. Skuddet traff stolpen og returnerte ut av målfarlig sone.

Med litt hell kunne Arsenal ha ledet med fire mål til pause.

Tidlig kontroll

- Vi var bestemt på å vise Wolverhampton nødvendig respekt, og fikk på den måten tidlig kontroll med kampen. Vår oppgave var å holde tett bakover, og score så mange mål som mulig. Vi klarte tre, og jeg er godt fornøyd. Patrick Vieira blir bedre i hver kamp han spiller, og er nå snart oppe i 90 prosent av sin kapasitet. I tillegg spilte Ray Parlour godt på midtbanen i dag, sier Wenger.

Det tredje målet var det også Thierry Henry som sørget for. Etter å ha danset noen steg fram og tilbake med Wolves-forsvaret, sendte han ballen i vei med venstrefoten - i lengste hjørne. Dermed hadde han igjen vist hvilken klassespiller han er, og sørget for at Arsenal fremdeles er ubeseiret i årets Premier League.

Vil ikke kjøpe

Arsène Wenger er ikke ute i markedet for å bruke penger.

- Vi er ikke i markedet for å kjøpe nye spillere nå. Jeg har ikke sett noen spillere som jeg absolutt vil ha. Akkurat nå er jeg godt fornøyd med dem vi har. Dessuten har vi mange unge talenter som ivrer etter å komme inn på førstelaget, sier Arsène Wenger.

Det er verre med Dave Jones, manager for Wolverhampton Wanderers.

Iversen på benken

- Jeg vil gjerne styrke alle lagdeler, men har begrenset med penger. Vi ser på spillere i første divisjon. Men før det skal vi møte Leeds på søndag. Det blir en særdeles viktig kamp for oss. Vi må slå dem og sikre tre poeng mot lag som vi konkurrerer mot i nederste del av tabellen. Jeg er helt bestemt på at vi skal klare å beholde plassen i Premier League, sier Jones.

Om han skal klare det, må Wolves bryte grenser:

Tidligere er det ingen lag som har ligget på bunnen ved juletider, som har klart å spille seg til fornyet tillit i den øverste serien i England.

Steffen Iversen satt på benken hele kampen i går, med unntak av noen oppvarmingsrunder på sidelinja.

- Dere får kanskje se Steffen Iversen mot Leeds på søndag. Mer vil jeg ikke si om det nå, sier Dave Jones til Dagbladet.

HELT SPESIELL: Thierry Henry viste igjen at han er en helt spesiell spiller, som tar ansvar og leker seg fram til mål. I går ble det to, og en målgivende. Til lagkameratenes store begeistring.