Henry er journalistenes favoritt

Er historisk.

(Dagbladet.no:) Arsenal-kaptein Thierry Henry er kåret til årets spiller av journalistene i England.

Dette er tredje gang franskmannen vinner kåringen til Football Writers\' Association. Han vant også i 2003 og 2004, men i fjor var det Chelsea-spilleren Frank Lampard som stakk av med trofeet.

Henry er den første spilleren i historien som har vunnet denne kåringen tre ganger. Tidligere har Sir Stanley Matthews, Kenny Dalglish, John Barnes og Gary Lineker fått trofeet to ganger.

Spissen overtok kapteinsbindet i Arsenal før sesongstart, etter at Patrick Vieira dro til Juventus.

Og han har ikke akkurat blitt dårligere med ansvaret. Målene har rent inn også denne sesongen, og han har ledet klubben til dens første Champions League-finale noen sinne.

John Terry (Chelsea) kom på 2. plass og Wayne Rooney på 3. plass. Steven Gerrard kom ikke på pallen, men han kan trøste seg med at han ble kåret til årets spiller av spillerforeningen.

FINALEJUBEL: Tirsdag jublet Thierry Henry over finaleplassen i Champions League. I dag kan han glede seg over å ha blitt kåret til årets spiller av fotballjournalistene i England. Foto: AP
FINALEJUBEL: Tirsdag jublet Thierry Henry over finaleplassen i Champions League. I dag kan han glede seg over å ha blitt kåret til årets spiller av fotballjournalistene i England. Foto: AP Vis mer