Henry er livredd for å møte Arsenal

Innrømmer at han var et hinder for klubben.

(Dagbladet.no): Savnet av Thierry Henry i Arsenal har vært mindre enn noen kunne forestilt seg. Emmanuel Adebayor har fylt tomrommet sensasjonelt bra, og på midtbanen regjerer Cesc Fabregas i enda større grad enn tidligere.

Den unge spanjolen skapte nylig ståhei da han uttalte at Henry var en stor spiller, men at han hemmet Arsenal fordi alt var avhengig av hva franskmannen ville.

I et intervju med Sunday Telegraph forteller Henry at en engstelig Fabregas ringte ham like etterpå. Men Barcelona-spissen gjorde det klart at Fabregas ikke hadde noe som helst å unnskylde seg for - alt han sa var jo rett.

- Jeg er helt enig i det som ble sagt. På grunn av min status, det faktum at jeg var kaptein og min tendens til å skrike på ballen, fikk jeg den gjerne selv om jeg ikke var i god posisjon. Så på den måten var det bra for dem at jeg dro videre, sier Henry til avisa.

Han forteller videre at styreformann David Deins avskjed med klubben også var en medvirkende årsak.

- Jeg synes det satte et spørsmålstegn om framtida mi. Jeg var 30, og hadde muligheten til å gå til Barcelona. Jeg synes rett og slett tida var moden, sier han.

Har fått forvarsel

Men Henry har fortsatt sterke følelser for Arsenal. Og selv om det i dagens fotball skjer ukentlig at spillere møter gamle lagkamerater i en annen drakt, er Henrys store skrekkscenario at Barcelona blir trukket mot Arsenal i Champions League.

FRYKTER ARSENAL-MØTE: Det var i Arsenal Thierry Henry ble en virkelig stjerne på den internasjonale fotballhimmelen. Nå holder han ikke ut tanken på å måtte møte Arsenal i Champions League - men han tror det skjer. Foto: REUTERS
FRYKTER ARSENAL-MØTE: Det var i Arsenal Thierry Henry ble en virkelig stjerne på den internasjonale fotballhimmelen. Nå holder han ikke ut tanken på å måtte møte Arsenal i Champions League - men han tror det skjer. Foto: REUTERS Vis mer

Franskmannen hevder han har hatt et forvarsel om at de vil møte hverandre etter gruppespillet - og han kan ikke holde ut tanken.

- Jeg kan virkelig ikke forestille meg å gå ut på banen på Emirates iført drakta til en annen klubb. En vennskapskamp på nøytral bane ville vært enklere, men å spille foran den fansen som har gitt meg så mye - det vil bli vanskelig. Det kommer til å bli rart å se personene som jobber på stadion, og så gå ut og spille mot guttene jeg fortsatt sender sms med «lykke til» foran hver Arsenal-kamp, sier Henry til Sunday Telegraph.

Spilte med skade

Patrick Vieira måtte gjennomgå det etter at han hadde forlatt Arsenal - og på Highbury ble han fullstendig overskygget av arvtageren Cesc Fabregas.

- OK, Patrick Vieira måtte gjennom det med Juventus - mange spillere har vært gjennom det i mange klubber - men jeg vil ikke engang tenke på det, for å være ærlig.. Jeg bare vet at det kommer til å skje, sier Henry.

Og understreker at han alltid har blødd for Arsenal-drakta.

- De vet ikke hvor mange ganger jeg gikk på banen med skade - bare jeg og sjefen visste om det - men de visste at jeg alltid ga 100 prosent for klubben. Noen ganger var det nok, noen ganger ikke. Men du glemmer ikke åtte år med glede og smerte, lykke og tristhet, sier Henry.

Franskmannen er for øvrig fortsatt bitter på Terje Hauge etter Champions League-finalen i 2006, som Arsenal tapte 1-2 mot nettopp Barcelona.

Henry er livredd for å møte Arsenal

- Jeg står fast på det jeg sa etter kampen. Hvor mange ganger sparket de meg i første omgang? Og ingenting (fra dommeren)! Deretter taklet jeg, tok ballen - og fikk gult kort! Så mange avgjørelser i den kampen gikk Barcelonas vei, og i etterkant var det ikke noen tvil om at de var gale, sier han.

<B>PÅ TIDE Å FLYTTE:</B> Henry mener tidspunktet for å gå til Barcelona var riktig.
<B>ENGSTELIG FABREGAS RINGTE:</B> Etter de friske uttalelsene om Henry, ble frankmannen oppringt av en bekymret midtbanejubel. Men Henry slo fast at det ikke var noen grunn til å unnskylde - for alt var sant.