Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry fikk massiv piping

I sin første kamp etter handsen.

DEN NYE PUBLIKUMSFIENDEN: Thierry Henry sørget for å gjøre seg upopulær i fotballverden med sitt juks mot Irland. Det fikk han merke da han kom på banen mot Athletic Bilbao. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos
DEN NYE PUBLIKUMSFIENDEN: Thierry Henry sørget for å gjøre seg upopulær i fotballverden med sitt juks mot Irland. Det fikk han merke da han kom på banen mot Athletic Bilbao. Foto: AP Photo/Alvaro Barrientos Vis mer

||| (Dagbladet): Thierry Henrys rykte som en av fotballens gentlemen ble alvorlig svertet da 32-åringen handset Frankrike til VM i midtuka.

I helga fikk han merke hvordan det føles å være en publikumsfiende.

Ifølge spanske og engelske medier fikk Henry en svært fiendtlig mottakelse av fansen til Athletic Bilbao da han erstattet Xavi seks minutter før slutt i lørdagens 1-1-kamp.

Selv på engelske baner markerte fans sin avsky mot fotballjukset med plakater som «Henry er en juksemaker», og den franske ambassaden i Dublin har hatt demonstrerende irer utenfor gjerdene sine gjennom hele helga.

Forsvarer Henry

Både Patrice Evra og Zinedine Zidane har rykket ut i Henrys forsvar, mens Roy Keane har skjelt ut sine egne landsmenn for hykleri og dobbeltmoral.

I helga var det Barcelona-trener Pep Guardialos tur til å komme med en støtteerklæring.

- Det var hands, men det skjedde instinktivt. Henry er ikke stolt over det han gjorde, men jeg er helt sikker på at det ikke var med vilje, sier han ifølge Daily Telegraph.

Også Athletic Bilbaos trener, Joaquín Caparrós, synes saken har blitt blåst ut av alle proporsjoner.

- Du forstår oppstandelsen rundt målet, men dette er fotball. Omkamp? Straffe Henry? Har vi alle mistet forstanden, spurte Capparós.

Føler seg sviktet

Henry selv røper at han vurderte å slutte på landslaget etter handsen.

- Å, ja. På fredagen, da saken gikk helt over styr, var jeg veldig oppspilt. Det er ikke første gang jeg har tenkt på å gi meg på landslaget. Etter VM i 2006 tenkte jeg også på det, men det var for tidlig. Etter EM i 2008 også, men det var ikke det riktige tidspunktet. Til tross for alt som har skjedd, og til tross for at jeg følte meg sviktet, vil jeg ikke snu ryggen til landet mitt, sier Henry ifølge Reuters.

PROTESTERTE: Irske fans har protestert utenfor den franske ambassaden i Dublin den siste tida. Foto: AP Photo / Julien Behal, pa
PROTESTERTE: Irske fans har protestert utenfor den franske ambassaden i Dublin den siste tida. Foto: AP Photo / Julien Behal, pa Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media