Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry fikset 3-0 på 15 minutter

Sto bak alle målene mot Sunderland.

Arsenal tok en enkel seier i mandagens kamp mot Sunderland, det desiderte bunnlaget i den engelske eliteserien i fotball. Dermed har Arsenal fortsatt et lite håp om å komme på fjerdeplass i ligaen.

- Vi vil ta full pott på de siste kampene og se hvor langt det kan føre oss, sier Arsene Wenger.

Arsenal hadde full kontroll og var det klart beste laget foran over 44.000 tilskuere på Stadium of Light i Sunderland. Alle målene kom i første omgang - og alle med Thierry Henry som arkitekten.

Henry delaktig i alle mål

Det første ble satt inn av Danny Collins som var uheldig og headet et innlegg fra Thierry Henry i eget mål, hardt presset av Vassiriki Diaby på Arsenal.

Deretter var Henry igjen pasningslegger da han intelligent spilte fri Francesc Fabregas, som selvsikkert tuppet inn kampens andre scoring.

Like etterpå satte Henry selv ballen i mål etter et frekt og velplassert, men løst frispark i nærmeste hjørne.

Arsene Wenger har sett sin yndlingselev gjøre det utallige ganger før - men slutter aldri å la seg imponere av mannen som kan forsvinne etter sesongslutt.

- Vi vet at Thierry kan gjøre slike ting, han gjør det så ofte for oss. Han scoret et fint mål selv og la opp til de to andre. Det er det unike med ham - han kan både score og servere, sier Wenger.

2. omgang ble rene transportetappen for London-laget som aldri ble spesielt truet av jumbolaget i nord.

Andre omgang brakte hyggelige nyheter til landslagssjef Sven-Göran Eriksson: England-back Ashley Cole kom innpå og spilte de siste 25 minuttene for Arsenal. Cole har vært skadet i lengre tid, men ser ut til å være klar for VM om en drøy måned.

Spennende sesongavslutning

Arsenal fikk derimot en ny mann på skadelista. Diaby ble utsatt for en meget stygg takling av innbytter Daniel Smith på tampen og skadet ankelen sin stygt.

Arsenal har nå fire poeng opp til Tottenham med én kamp til gode. Den kampen spilles mot Manchester City på bortebane torsdag. Vinner de den, skiller det ett poeng mellom de to London-rivalene før siste serierunde kommende helg.

Tottenham skal til Upton Park for å spille mot West Ham, mens Arsenal tar imot Wigan i den siste runden.

Fjerdeplassen er viktig for begge lag, da den gir kvalifisering for neste sesongs mesterliga. (ANB)

<B>VIKTIG:</B> Igjen viste Thierry Henry hvor viktig han er for Arsenal. Mot Sunderland var han delaktig i alle tre målene. Her setter han inn 3-0 på et frekt frispark.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling