TILBAKE I LONDON: Thierry Henry kommer til Arsenal på lån i to måneder. Foto: EPA / Ssean Dempsey / Scanpix
TILBAKE I LONDON: Thierry Henry kommer til Arsenal på lån i to måneder. Foto: EPA / Ssean Dempsey / ScanpixVis mer

Henry gjør Arsenal-comeback

Wenger bekrefter at franskmannen kommer på lån i januar. - Veldig positiv til dette, sier Solheim.

(Dagbladet): Arsene Wenger bekreftet på en pressekonferanse i dag at Thierry Henry gjør comeback i Arsenal, ifølge The Guardian.

Arsenal og New York Red Bulls er ikke helt enige om det formelle, men Wenger sa at avtalen vil gå gjennom. Det eneste som gjenstår før avtalen kan bli offisielt bekreftet er at klubbene blir enige om en forsikringsavtale.

- Det er bare positivt fordi han har et eksepsjonelt taltent. Han har mye erfaring, han har kvalitet og kan hjelpe de andre spillerne både på og utenfor banen, sa Wenger.

Franskmannen forlot klubben i 2007 til fordel for Barcelona, men forlot den katelanske klubben til fordel for New York i 2010. I Arsenal spilte han fra 1999-2007, og scoret 174 mål på 254 kamper.

- Han har fremdeles kvalitetene som trengs, og er her for å hjelpe klubben han elsker. Vi kommer ikke til å legge noe press på ham, han er 34 og trenger to gode uker på treningsfeltet før han er i form. Han er her for å hjelpe til, ikke for å være hovedspilleren vår, sa Wenger.

- Utelukkende positivt Tildligere programleder i Canal+ og Arsenal-supporter Dag Solheim er meget fornøyd med signeringen av Henry.

- Jeg er veldig positiv til dette. Arsenal har hatt mulighet til å se ham i noen treninger nå, og i dette vinduet er det ikke lett å få tak i spisser som befinner seg på det nivået til Henry, sier Solheim til Dagbladet.

Han snakket med Jan Gunnar Solli, som er lagkamerat med Henry i New York Red Bulls, så sent som i går om franskmanne.

- Jan Gunnar sa det til meg at det var absolutt ingen fare å hente ham utifra det han har vist i kamp og på trening. Thierry er ikke like rask som før, sa han, men han er fremdeles hurtig til bens. I tillegg er han blodseriøs på trening og i kamp, sier Solheim.

Utopisk Han mener imidlertid at det er urealistisk å tro at Henry kommer til å prestere på det nivået han gjorde i sine glansdager for London-klubben.

- Det er utopisk å tro det, men han er fremdeles en klassespiller. Slik jeg ser det er det utelukkende positivt at han er tilbake igjen. Jeg gleder meg til å se ham med Van Persie. Henry ute på venstrekanten og Van Persie i midten, det tror jeg kan bli meget spennende.

Solheim tror også at Henry har mye å bidra meg på treningsfeltet.

- Han er så utrolig seriøs på trening, og innad er jeg nesten sikker på at det blir et stort løft for hele klubben. Tidligere var vi vant til å ha store, internasjonale stjerner, men det har blitt redusert gradvis siden Henry dro. Å få tilbake en som har vært med på alt, vil være veldig, veldig positivt, sier Solheim.

LEGENDE: Thierry Henry er en av Arsenals største legender gjennom tidene, og har fått en egen statue utenfor Emirates Stadium. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth / Scanpix
LEGENDE: Thierry Henry er en av Arsenals største legender gjennom tidene, og har fått en egen statue utenfor Emirates Stadium. Foto: AP Photo / Kirsty Wigglesworth / Scanpix Vis mer