Henry handset Frankrike til VM

Så skamfull ut etter kampslutt.

HVEM AV DISSE TAPTE? Frankrikes Thierry Henry er enda mer duknakket enn Irlands Richard Dunne etter at en hands fra Henry sendte Irland ut og Frankrike til VM. Den rause Aston Villa-spilleren ga Henry noen trøstende ord og et klapp på armen. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
HVEM AV DISSE TAPTE? Frankrikes Thierry Henry er enda mer duknakket enn Irlands Richard Dunne etter at en hands fra Henry sendte Irland ut og Frankrike til VM. Den rause Aston Villa-spilleren ga Henry noen trøstende ord og et klapp på armen. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Frankrike - Irland 1-1, 2-1 sammenlagt.

Thierry Henry handset før han serverte ballen til William Gallas, som satte inn det avgjørende målet i første ekstraomgang. Irland klarte en imponerende ettmålsseier på ordinær tid på Stade de France. Robbie Keane bredsidet inn målet for gjestene.

Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre hvem som skulle til VM.

Og i første ekstraomgang brukte altså Henry armen da han dempet ballen etter et frispark, før han flikket ballen til Gallas, som kunne sette ballen i åpent mål.Irene protesterte naturligvis heftig. Blant annet løp keeper Shay Given, som så handsen på en eller to meters hold mot kampens svenske dommer Martin Hansson for å protestere.

- JuksemakerDe tilreisende irske supporterne ropte «Cheat, Cheat» («Juksemaker, juksemaker») til Henry resten av kampen.

Mange vil sikkert synes at Thierry Henry burde sagt fra der og da. Dommeren hadde nok vanskelig for å se akkurat hva som skjedde.

Etter kampen satte han seg på gresset ved siden av Irlands Richard Dunne, og så skyldtunget i bakken. Det så ut som den beseirede Dunne faktisk ga Henry noen trøstende ord, og en klapp på armen.Tross den kontroversielle avgjørelsen, oppsto det ingen krangel mellom lagene etter kampen, slik det gjorde etter det første møtet i Irland på lørdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer