Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry handset Frankrike til VM

Så skamfull ut etter kampslutt.

HVEM AV DISSE TAPTE? Frankrikes Thierry Henry er enda mer duknakket enn Irlands Richard Dunne etter at en hands fra Henry sendte Irland ut og Frankrike til VM. Den rause Aston Villa-spilleren ga Henry noen trøstende ord og et klapp på armen. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
HVEM AV DISSE TAPTE? Frankrikes Thierry Henry er enda mer duknakket enn Irlands Richard Dunne etter at en hands fra Henry sendte Irland ut og Frankrike til VM. Den rause Aston Villa-spilleren ga Henry noen trøstende ord og et klapp på armen. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet): Frankrike - Irland 1-1, 2-1 sammenlagt.

Thierry Henry handset før han serverte ballen til William Gallas, som satte inn det avgjørende målet i første ekstraomgang.

Irland klarte en imponerende ettmålsseier på ordinær tid på Stade de France. Robbie Keane bredsidet inn målet for gjestene.

Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre hvem som skulle til VM.

Og i første ekstraomgang brukte altså Henry armen da han dempet ballen etter et frispark, før han flikket ballen til Gallas, som kunne sette ballen i åpent mål.

Irene protesterte naturligvis heftig. Blant annet løp keeper Shay Given, som så handsen på en eller to meters hold mot kampens svenske dommer Martin Hansson for å protestere.

- Juksemaker
De tilreisende irske supporterne ropte «Cheat, Cheat» («Juksemaker, juksemaker») til Henry resten av kampen.

Mange vil sikkert synes at Thierry Henry burde sagt fra der og da. Dommeren hadde nok vanskelig for å se akkurat hva som skjedde.

IRSKE PROTESTER: Mon tro hva Thierry Henry (t.h.) tenker mens Wililam Gallas jubler og irene med keeper Shay Given i front protesterer nytteløst til den svenske dommeren Martin Hansson. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix
IRSKE PROTESTER: Mon tro hva Thierry Henry (t.h.) tenker mens Wililam Gallas jubler og irene med keeper Shay Given i front protesterer nytteløst til den svenske dommeren Martin Hansson. Foto: Charles Platiau, Reuters/Scanpix Vis mer

Etter kampen satte han seg på gresset ved siden av Irlands Richard Dunne, og så skyldtunget i bakken. Det så ut som den beseirede Dunne faktisk ga Henry noen trøstende ord, og en klapp på armen.

Tross den kontroversielle avgjørelsen, oppsto det ingen krangel mellom lagene etter kampen, slik det gjorde etter det første møtet i Irland på lørdag.

TV 2-ekspert Frode Olsen sa i kanalens studio i kveld at han mener Henry burde sagt fra til dommeren.

- Så det ikke
De første reaksjonene fra fransk jord ser ut til å gå rundt grøten, i alle fall. Men de er selvsagt først og fremst glade for å komme til VM.

- Det var vanskelig, krevende og til tider mirakuløst. Vi er glade, akkurat som hele Fotball-Frankrike. Jeg visste vi skulle klare 1-1, sier landslagssjef Raymond Domenech ifølge AP.

Målscorer Gallas gjør som han trolig har lært av sjefen sin, Arsenal-manager Arsene Wenger, som gjerne sier han ikke ser kontroversielle ting spillerne hans gjør:

- Jeg vet ikke om Thierry berørte ballen med hånda si. Det gikk så fort. Det eneste jeg så, var at ballen kom til meg, sier Gallas til TF1 ifølge goal.com.

Ingen som har sett episoden i reprise, er i alle fall i tvil om at det var hands. Det eneste som er spennende nå, er hva Henry selv vil si om saken.

• Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet.

INGEN SEIERSDANS: Thierry Henry (t.v.) og matchvinner William Gallas etter kampslutt. Henry stoppet ballen med armen før han serverte Gallas på åpent mål. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix
INGEN SEIERSDANS: Thierry Henry (t.v.) og matchvinner William Gallas etter kampslutt. Henry stoppet ballen med armen før han serverte Gallas på åpent mål. Foto: Franck Fife, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media