- Henry har sagt ja til Barcelona

Hevder spansk sportsavis.

• Følg Arsenal-Wigan i ligacupens semifinale klokka 20.45.

(Dagbladet.no): Den spanske avisa Sport hevder at Arsenals franske kaptein Thierry Henry allerede har gitt Barcelona et muntlig ja til en overgang til sommeren.

«Verken Barcelona eller spilleren kan bekrefte dette nå, siden han har kontrakt med Arsenal, men Henry har bestemt seg for å forlate den engelske klubben han har spilt for i sju sesonger,» skriver Sport.

90 prosent

Avisa hevder det er 90 prosent sikkert at Henry blir å se i den rødblå, reklamefri Barca-drakta neste sommer.

Hvordan de har regnet seg frem til dette prosenttallet, kan man selvsagt lure på. Og denne typen nyheter bør alltid svelges med en klype salt.

Det er imidlertid liten grunn til å tvile på at den Barcelona-baserte sportsavisa har gode kilder i den katalanske storklubben.

Et spørsmål om ambisjoner

BLIR, BLIR IKKE? Thierry Henry har det hyggelig med Alexander Hleb og Francesc Fabregas i Arsenal, men stiller strenge krav til klubben om han skal bli værende. Foto: AP/Scanpix
BLIR, BLIR IKKE? Thierry Henry har det hyggelig med Alexander Hleb og Francesc Fabregas i Arsenal, men stiller strenge krav til klubben om han skal bli værende. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Henry har kontrakt med Arsenal til sommeren 2007. Klubben arbeider hardt med å forlenge den, men er foreløpig ikke i mål.

Franskmannen sier at det ikke dreier seg om penger, men at Arsenal kan garantere å stable på beina et lag som matcher ambisjonene hans. For eksempel ønsker han å vinne Champions League.

- Det er viktig at Arsenal har de samme sportslige ambisjonene som meg. Vi har fortsatt ting å diskutere, sa han til Daily Mirror sist uke.

Møter Wigan i kveld

I kveld har Henry og Arsenal i alle fall samme ambisjon: Wigan skal bankes i andre oppgjør i semifinalen i ligacupen.

Manager Arsene Wenger sparte flere spillere i det første møtet, der Paul Scharner debuterte for Wigan med å score det eneste målet i kampen mot favorittklubben.

Thierry Henry satt hjemme og så kampen på TV. I kveld spiller han fra start.

- Vi skal gå løs på dem og snu kampen, lover han.

• Her kan du følge utviklingen i denne og andre kamper i kveld.