Henry herjet for Arsenal

Thierry Henry scoret målene da et lekent Arsenal slo Celta Vigo 2-0 og avanserte til kvartfinalen i mestercupen.

Arsenal vant 3-2 borte, men tillot seg ikke mange hvileskjærene før de tok kommandoen mot spanierne i returkampen i åttedelsfinalen på Highbury onsdag. Arsenal sto fram som et vinnerlag fra avspark, og Celta kom aldri på talefot med de engelske serielederne.

Hos Arsenal var Dennis Bergkamp og Robert Pires tilbake i startelleveren. Begge sto over da Portsmouth ble ydmyket 5-1 i FA-cupens kvartfinale lørdag.

Det så ut som de benyttet hvilepausen godt. Kvartetten Pires, Bergkamp, Fredrik Ljungberg og Thierry Henry sprudlet. Gang på gang skapte de store problemer for det vaklende Celta-forsvaret.

Over

Strengt tatt var spenningen mer eller mindre over allerede etter 14 minutters spill. Arkitekten bak Arsenals 1-0-scoring var ikke uventet nevnte Bergkamp. Nederlenderen slo en nydelig stikkpasning til Henry, som i kjent stil lurte offsidefellen. Henry satte ballen kontrollert i mål bak Celtas målvakt Pablo Cavallero.

18 minutter senere var det klart for en ny scoring signert franskmannen Henry. 26-åringen fikk ballen servert på gullfat av Fredrik Ljungberg, og han feilet ikke. Henry laget sitt femte mål i årets mesterliga. I den engelske serien er han toppscorer med 20 fulltreffere. Ingen tvil om at Henry er verdt sin vekt i gull for «The Gunners». Manager Arsène Wenger skal være glad for at Henry sier han vil fortsette karrieren i Arsenal også de kommende sesongene.

Misset

Det kunne blitt 3-0 like før pause, men denne gangen dummet Robert Pires seg ut. Han burde ha skutt fra god posisjon, men valgte å passe til Henry, som ikke rakk tidsnok fram til en skikkelig avslutning og ekte hat trick.

Presset fortsatte etter pause. Arsène Wenger satte etter hvert inn Gilberto, José Reyes og Kanu for Edu, Pires og Bergkamp uten at det kom flere scoringer av den grunn. Selv ikke da Celta fikk Pablo Contreras utvist etter 74 minutter.

Arsenal er klar for kvartfinalen sammen med Real Madrid som slo Bayern München 2-1 sammenlagt etter 1-0 i Madrid onsdag, Milan som slo Sparta Praha 4-1 hjemme (det ble også resultatet sammenlagt etter 0-0 i den første kampen), og Monaco som vant 1-0 hjemme mot Lokomotiv Moskva. Det ble 2-2 sammenlagt, og Monaco gikk videre på bortemålsregelen.

(NTB)