FÅR INSTRUKSER: Thierry Henry snakker med Chelsea-spiss Michy Batshuayi på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS / NTB Scanpix
FÅR INSTRUKSER: Thierry Henry snakker med Chelsea-spiss Michy Batshuayi på treningsfeltet. Foto: AFP PHOTO / JOHN THYS / NTB ScanpixVis mer

Henry hjelper Chelsea-spiss: «Jeg er ikke så sikker på om jeg lyttet til mine foreldre på denne måten»

Thierry Henry har startet i jobben som assistentrener for Belgia.

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at Arsenal-legenden Thierry Henry visste hvor målet sto. Den elegante angriperen noterte seg for 175 Premier League-mål for London-klubben, noe som plasserer ham på femteplass over ligaens mestscorende spillere gjennom tidene.

Nylig kom det fram at franskmannen mistet trenerjobben for Arsenals U18-lag. Arsenal-manager Arsène Wenger mener at jobben som TV-ekspert ikke er forenlig med trenerjobben. Dermed fikk Henry et ultimatum: jobben i Sky Sports eller fortsette i akademiklubben. Henry valgte det første.

Nå har Henry fått seg en ny trenerjobb - som assistentrener for Belgia. I går introduserte han seg for spillerne under en landslagsamling før kampene mot Spania (torsdag) og Kypros (neste tirsdag).

Henry er assistent under Roberto Martinez, som fikk sparken som manager i Everton.

- Thierry tilfører noe helt annerledes. Han er en person som har vært i situasjonen hvor du har måttet utvikle en menalitet i et lag som har jaget drømmen om å vinne noe spesielt for landet, Han er en viktig person i vårt støtteapprat og vi håper at spillerne vil nyte godt av erfaringen hans, sier Martinez ifølge The Guardian.

Begeistret

Det var tydelig at de belgiske spillerne setter pris på å ha en legende som Henry på treningsfeltet. Særlig den nye Chelsea-spissen Michy Batshuayi virket å være begeistret.

«Jeg er ikke så sikker på om jeg lyttet til mine foreldre på denne måten», skrev Batshuayi på Twitter til et bilde av ham og Henry.

Det spørs om Arsenal-fansen er så glad for å se Henry hjelpe Premier League-spillere som Michy Batshuayi, Eden Hazard (Chelsea) og Divock Origi (Liverpool). I tillegg holdt Henry skuddtrening med Christian Benteke og Romelu Lukaku i går.

Henry har aldri lagt skjul på at han har managerambisjoner, og dette er et skritt nærmere drømmen.

Kritisk

Den britiske tv-kjendisen Piers Morgan er en svoren Arsenal-tilhenger. Han var svært kritisk da det ble kjent at Henry skulle forlate Arsenal.

«Arsenal-managerens behandling av Thierry Henry er så avskyelig. Thierry Henry vil nå gå til en klubbrival og trene deres unge spillere. Latterlig», skriver Morgan på Twitter.

Henry skal ha en lønn på hele 44 millioner kroner for TV-jobben i Sky.