USTOPPELIG: Wayne Rooney hamrer inn mål denne sesongen. Så langt har det blitt 20 mål i ligaen. Gårdagens 2-0-mål mot Arsenal var hans mål nummer 100 i Premier League. Foto: Carl de Souza, AFP/Scanpix
USTOPPELIG: Wayne Rooney hamrer inn mål denne sesongen. Så langt har det blitt 20 mål i ligaen. Gårdagens 2-0-mål mot Arsenal var hans mål nummer 100 i Premier League. Foto: Carl de Souza, AFP/ScanpixVis mer

Henry hyller Rooneys rå scoringsform

- Vil fortsette å score i ti år.

||| (Dagbladet): Wayne Rooney rundet sitt Premier League-mål nummer 100 i går, og nummer 20 denne sesongen - etter bare drøyt halvspilt serie.

- Forhåpentligvis er det mye mer i vente, men jeg nøt det i kveld. Det var et stolt øyeblikk for både meg og familien, sa Rooney til BBC etter kampen.

United-spissen har vært regnet som en av de aller beste siden han slo gjennom i uvanlig ung alder, men det er først denne sesongen han virkelig har blomstret som storscorer.

Den tidligere Arsenal-helten Thierry Henry, som selv rakk 174 Premier League-mål, mener den nye rollen til Rooney har allt å si.

- Folk har mobbet ham fordi han ikke scoret. Men hvordan kunne han scoret når han løp som en gal mann for å nå ballen? Når han kom til den siste tredelen av banen, var han ikke frisk nok til å avslutte, sier Barcelona-spissen til Daily Mail.

- Vil score i ti årMen Henry må ha blitt intervjuet før gårsdagens kamp mot nettopp Arsenal. For var det noe Rooney gjorde før scoringen sin, var det å løpe som en gal mann etter selv å ha satt i gang kontringen fra like utenfor egen 16-meter.

Og var det noe han så ut til å være da han kom fram til avslutningen, var det frisk nok. Etter 60 meters full sprint prikket han ballen inn i hjørnet med utsøkt presisjon.

Men selvsagt har Henry et poeng. Rooney har tidligere blitt brukt både som kantspiller og hengende spiss. Som rein midtspiss får han naturlig nok mer overskudd til å sette ballen i målet.

- Dette året ser du forskjellen. Hvis han fortsetter der framme i ti år, vil han score mål i ti år, mener Henry.

SKUMMEL SJEF: Rooney sier han ikke kan tenke seg å spille for noen annen klubb enn Manchester United, selv om det er dager han helst vil slippe å treffe manager Alex Ferguson. Foto: Jo Yong-Hak, Reuters/Scanpix
SKUMMEL SJEF: Rooney sier han ikke kan tenke seg å spille for noen annen klubb enn Manchester United, selv om det er dager han helst vil slippe å treffe manager Alex Ferguson. Foto: Jo Yong-Hak, Reuters/Scanpix Vis mer

Ikke til salgs - uansett pris
Det spekuleres selvsagt i framtida til Rooney med den kanonformen han viser denne sesongen - og de økonomiske utfordringene til United-eierne.

Men klubbdirektør David Gill understreket i går at det ikke er noen pris som er god nok til å selge Rooney med mindre Alex Ferguson skulle ønske det.

- Om ikke Alex er enig, vil vi aldri akseptere et tilbud - uansett verdi - for en spiller vi ønsker å beholde, sa Gill til BBC Radio 5 live.

24-åringen har kontrakt til 2012, men klubben ønsker naturligvis å forlenge den. Og Rooney sa selv i et større intervju med Daily Mail i helga at han ønsker å bli.

- Dette er klubben min. Jeg er veldig fornøyd her. Familien min bor en halvtime unna. Jeg har det perfekt, og det er ingen grunn for meg til å spille fotball noe annet sted. Manchester United er den største klubben i verden, sier Rooney.

Og det på tross av at han røper en ikke ubetydelig frykt for manager Fergusons beryktede vrede i garderoben.

- Det er dager da jeg ikke ønsker å treffe manageren. Han kan være brutal til tider. Selv etter at vi har vunnet 2-0 eller 3-0, og gutta spøker og ler og synes de har spilt bra, kommer han noen ganger inn og går løs på oss. Jeg sitter og tenker: «Hva er i veien?» Garderoben vår er ikke et hyggelig sted å være når vi taper. Han er en perfeksjonist, sier Rooney.

SKRYTER: Barcelona-spiss og tidligere Arsenal-spiller Thierry Henry mener Rooneys vil fortsette å bøtte inn om han får fortsette i samme rolle. Foto: Akira Suemori, AP/Scanpix
SKRYTER: Barcelona-spiss og tidligere Arsenal-spiller Thierry Henry mener Rooneys vil fortsette å bøtte inn om han får fortsette i samme rolle. Foto: Akira Suemori, AP/Scanpix Vis mer