Henry presentert som Barca-spiller

- En stor ære å være her.

Thierry Henry (29) ble mandag ettermiddag presentert som ny Barcelona-spiller på en pressekonferanse på Nou Camp.

- Jeg er utrolig glad for å være her. Det betyr mye for meg å være her sammen med verdens beste spillere. Det er en stor ære og jeg kan love dere at jeg skal gjøre mitt beste for å repersentere FC Barcelona på en best mulig måte, sa Henry da han ble presentert i dag. 

Tidligere på dagen hadde Henry vært igjennom den obligatoriske legesjekken og det siste hinderet for overgangen fra Arsenal var passert.

- Thierry Henry er en spiller vi har vært ute etter i flere år. Nå er han her, sa Barcelonas president Joan Laporta på pressekonferansen.

- Johan Cruyff ville ha ham da Henry var en ung spiller, og da jeg ble president i 2003 ville også jeg ha ham til klubben. Han er en av verdens beste spillere og kommer til Barcelona i riktig tid, sa Laporta.

Thierry Henry ble presentert med drakt nummer 14.

- Han har gjennomgått alle testene tilfredsstillende. Det er ingen problemer. Han har ingen skade eller tilstand som kan gjøre ham uaktuell for spill her, sa Barcelona-lege Ricard Pruna.

29-åringen har avtalt en fireårskontrakt etter at klubbene før helgen ble enige om overgangssum.

MAJESTETISK HYLLEST: Det var et enormt antall Brca-fans om møtte opp for å ønske Thierry Henry velkommen til Katalania. Foto:REUTERS
MAJESTETISK HYLLEST: Det var et enormt antall Brca-fans om møtte opp for å ønske Thierry Henry velkommen til Katalania. Foto:REUTERS Vis mer

Legesjekken var mer enn bare en formalitet. Den siste sesongen var Henry plaget av en rekke skader - fot, rygg, mage og lyske - som holdt ham utenfor banen i lange perioder.

I mars erklærte Arsenal at Henry skulle hvile resten av sesongen for å bli frisk til den neste.

- Vi sjekket lysken særlig nøye, for vi er klar over problemene han har hatt. Vi mener at det har sammenheng med en ubalanse i muskelgruppene i det området, sa Pruna.

- Han skal gjennomgå et spesielt treningsprogram i Paris for å rette opp ubalansen, og 21. juli skal han slutte seg til resten av stallen vår.

(NTB)

<B>STOLT PRESIDENT:</B> Barca-president Joan Laporta med sin ferskeste spiller.
<B>DER ER HAN!:</B> Det stilles store forventinger til Thierry Henry i det nord-østre hjørne av Spania.
<B>PÅ PLASS:</B> Thierry Henry skifter fra Arsenal til Barcelona. Idag ble han presentert på Camp Nou.
<B>TRIKS:</B> Thierry Henry vipper ballen med hælen til ære for fans og presse.