Henry presentert som Barca-spiller

- En stor ære å være her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thierry Henry (29) ble mandag ettermiddag presentert som ny Barcelona-spiller på en pressekonferanse på Nou Camp.

- Jeg er utrolig glad for å være her. Det betyr mye for meg å være her sammen med verdens beste spillere. Det er en stor ære og jeg kan love dere at jeg skal gjøre mitt beste for å repersentere FC Barcelona på en best mulig måte, sa Henry da han ble presentert i dag. 

Tidligere på dagen hadde Henry vært igjennom den obligatoriske legesjekken og det siste hinderet for overgangen fra Arsenal var passert.

- Thierry Henry er en spiller vi har vært ute etter i flere år. Nå er han her, sa Barcelonas president Joan Laporta på pressekonferansen.

- Johan Cruyff ville ha ham da Henry var en ung spiller, og da jeg ble president i 2003 ville også jeg ha ham til klubben. Han er en av verdens beste spillere og kommer til Barcelona i riktig tid, sa Laporta.

Thierry Henry ble presentert med drakt nummer 14.

- Han har gjennomgått alle testene tilfredsstillende. Det er ingen problemer. Han har ingen skade eller tilstand som kan gjøre ham uaktuell for spill her, sa Barcelona-lege Ricard Pruna.

29-åringen har avtalt en fireårskontrakt etter at klubbene før helgen ble enige om overgangssum.

MAJESTETISK HYLLEST: Det var et enormt antall Brca-fans om møtte opp for å ønske Thierry Henry velkommen til Katalania. Foto:REUTERS
MAJESTETISK HYLLEST: Det var et enormt antall Brca-fans om møtte opp for å ønske Thierry Henry velkommen til Katalania. Foto:REUTERS Vis mer

Legesjekken var mer enn bare en formalitet. Den siste sesongen var Henry plaget av en rekke skader - fot, rygg, mage og lyske - som holdt ham utenfor banen i lange perioder.

I mars erklærte Arsenal at Henry skulle hvile resten av sesongen for å bli frisk til den neste.

- Vi sjekket lysken særlig nøye, for vi er klar over problemene han har hatt. Vi mener at det har sammenheng med en ubalanse i muskelgruppene i det området, sa Pruna.

- Han skal gjennomgå et spesielt treningsprogram i Paris for å rette opp ubalansen, og 21. juli skal han slutte seg til resten av stallen vår.

(NTB)

<B>STOLT PRESIDENT:</B> Barca-president Joan Laporta med sin ferskeste spiller.
<B>DER ER HAN!:</B> Det stilles store forventinger til Thierry Henry i det nord-østre hjørne av Spania.
<B>PÅ PLASS:</B> Thierry Henry skifter fra Arsenal til Barcelona. Idag ble han presentert på Camp Nou.
<B>TRIKS:</B> Thierry Henry vipper ballen med hælen til ære for fans og presse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer