Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry reddet ligaspenningen

- Spesielt å snu en kamp mot United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arsenal - Manchester United 2-1.

Arsenal-kaptein Thierry Henry fikk to store sjanser med hodet mot United. Den første sendte han rett på keeper Edwin van der Sar etter 33 minutter.

Den andre sjansen kom etter 93 spilte minutter.

- Da innlegget kom fra Eboue ville jeg i alle fall være sikker på at jeg gjorde det vanskelig for Edwin. Så gikk ballen i nettet, sier Henry til Sky Sports.

Han var skuffet da han mislyktes i å heade inn 1-0-målet. Samtidig ble det en helt spesiell opplevelse å score vinnermålet på overtid.

- Det kan ikke bli bedre enn å ligge under 0-1 og så vinne 2-1 mot United. Å slå dem er alltid noe ekstra, men spesielt på den måten vi gjorde det i dag.

Rooney-mål igjen

Manchester United kunne økt ledelsen på tabellen til hele ni poeng med seier mot Arsenal i dag. Og lenge så det ut til at de skulle klare det, etter at Wayne Rooney omsider kom på scoringslista igjen.

AVGJØRELSEN: Thierry Henry header inn vinnermålet bak en sjanseløs Edwin van der Sar ter minutter på overtid. Foto: AP/Scanpix
AVGJØRELSEN: Thierry Henry header inn vinnermålet bak en sjanseløs Edwin van der Sar ter minutter på overtid. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Rooney hadde ikke scoret siden lokaloppgjøret mot Manchester City 9. desember, men i dag ga han United ledelsen etter et praktangrep sju minutter etter pause.

Målformen til Arsenals Robin van Persie og Thierry Henry har vært langt mer stabil, og i en fantastisk snuoperasjon fra kampens 83. til 93. minutt scoret de hvert sitt mål.Dermed har United fortsatt bare seks poeng på Chelsea. Arsenal ligger seks poeng bak Chelsea igjen, poenget bak Liverpool som ligger på tredjeplass.

Tett åpning

Første omgang var tett og velspilt, men mest i den forstand at begge lag forsvarte seg godt og disiplinert.

Den første halvtimen var målsjansene redusert til halvgode forsøk fra langt hold.

Den første store sjansen fikk Henry i det 33. minutt etter et innlegg fra Emmanuel Adebayor. Henry lurte seg fri fra Rio Ferdinand, men headet rett på Edwin van der Sar.

Fire minutter seinere ville Henry ha straffe etter at han skvatt til værs mellom Neville og Vidic. Hadde Henry ikke hoppet, ville Neville felt ham. Men kanskje han mistet straffesparket nettop da han hoppet til værs for å understreke at han ble stoppet.

Vanskelig å se om det i det hele tatt var kontakt mellom dem, og da får man sjelden straffespark, selv om det kanskje ville vært korrekt.

image: Henry reddet ligaspenningen

Store Lehmann-redninger

Manchester United fikk to store muligheter på overtid i første omgang.

Først bokset Arsenal-keeper Jens Lehmann til Rooney, som dæljet til fra 20 meter. Lehmann fikk fingertuppen på skuddet, som dermed duppet over tverrliggeren. Etter den påfølgende corneren headet Henke Larsson ned mot hjørnet, men en ny kjemperedning av Lehmann sikret 0-0 til pause.

Uniteds ledermål kom etter praktfull angrepsfotball. Cristiano Ronaldo holdt på ballen mens Patrice Evra startet et voldsomt overlappings-løp. Den franske venstrebacken fikk ballen og crosset hardt inn foran mål. Arsenal-stopper Kolo Toure fikk tre hårstrå på ballen, men ved bakerste stolpe stupte Wayne Rooney fram og nikket i åpent mål.

Snuoperasjon

I det 83. minutt kom utlikningen. Fabregas kranglet til seg ballen fra Scholes og spilte fri Tomas Rosicky på høyresida. Tsjekkeren la inn foran mål, hvor Thierry Henry flikket bakover med innsiden av hælen.

Om det var meningen å sende ballen mot mål eller ei, er ikke godt å si, men flikken ble i alle fall en perfekt pasning til innbytter Robin van Persie som banket ballen i nettaket ved bakerste stolpe.

Og tre minutter på overtid kom et nytt innlegg fra høyresida. Denne gangen skallet Henry ballen knallhardt oppunder tverrliggeren.

• Ole Gunnar Solskjær var ikke i kamptroppen for Manchester United i dag. Ifølge Canal + var nordmannen ute på grunn av sykdom.

MISS: Etter 33 minutter fikk Henry denne sjansen. Da reddet van der Sar. Revansjen kom 60 minutter seinere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!