Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Henry ser overbærende arrogant ut

Tjærnås om de fire største skuffelsene i Premier League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andrei Sjevtsjenko gjør klokt i å droppe avisene til morgenkaffen om dagen. Chelsea-spissen møter kritikk hvor han enn snur seg, og kan være på vei tilbake til Milan allerede etter en halv sesong.

Det er sikkert en mager trøst for ukraineren - men han er ikke den eneste stjerna som ikke har prestert slik man kunne forvente i løpet av de 14 første kampene.

Lars Tjærnæs er fast gjest hos Canal + hver lørdag, har vært assistenttrener i Wimbledon og følger engelsk fotball tett. Her rangerer han de fire spillerne som har skuffet ham mest denne sesongen - målt opp mot kapasitet og det de faktisk har prestert.

1. Andrei Sjevtsjenko, Chelsea

- En spiss lever på tiendeler, og der Sjevtsjenko har fått to tiendeler ekstra i Italia, får han to mindre i England. To tiendeler betyr 30 centimeter, og er gjerne forskjellen på om man scorer eller ikke. Han har fått et intensitetssjokk. Det som er annerledes i Serie A, er at tempoet veksler, mens det er jevnt høyere intensitet i Premier League. Merkelig nok ser det ut til å være for høyt for Sjevtsjenko.

2. Carlos Tevez, West Ham

- Dette høres kanskje pussig ut, men han ser ut som riktig spiller, på feil sted og til feil tid. For han har definitivt kvalitetene, med den farta og de ferdighetene bør han være som skapt for alle ligaer. Han uttaler selv at han er overrasket over fotballen som spilles i Premier League, og sånn ser det ut også, for å være litt stygg. Det er nok det psykiske aspektet som er blitt for tøft. Man får inntrykk av at han har havna i en fæl guttegjeng som er ute etter å ta ham.

3. Thierry Henry, Arsenal

HAR SKUFFET: Thierry Henry ser ut til å bare gi 70 prosent, mener Tjærnås, som mener Arsenal-kapteinen er blant de som har skuffet mest i Premier League i høst. Foto: REUTERS
HAR SKUFFET: Thierry Henry ser ut til å bare gi 70 prosent, mener Tjærnås, som mener Arsenal-kapteinen er blant de som har skuffet mest i Premier League i høst. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg vil ha med Henry på denne lista, faktisk. Jeg presiserer at han ikke har vært dårlig, han viser fortsatt glimt av magi, men han er på lista fordi han har skjemt oss bort over så lang tid, og da særlig Arsenal-fansen. Nå synes jeg i perioder han virker uinteressert og ser overbærende arrogant ut. Jeg sitter med følelsen av at det er en spiller som bare bruker 70 prosent av sitt potensiale. Derfor synes jeg han har vært en skuffelse.

4. Paul Robinson, Tottenham

- Han har sluppet inn to, tre veldig enkle mål for Tottenham slik jeg ser det. Et par har vært fra så langt hold at han bure ha redda dem med oppvaskhanskene på. Men for all del, han har sett litt bedre ut de siste ukene igjen. Det var spesielt i starten at han virka vaklevoren.

image: - Henry ser overbærende arrogant ut
<B>HAR SKUFFET</B>: Paul Robinson har sluppet inn flere enkle langskudd, men kan være på vei opp på normalt nivå igjen.
<B>HAR SKUFFET</B>: Carlos Tevez har de fysiske ferdighetene til å lykkes i enhver liga, men kanskje er det den mentale biten det skorter på.
HAR SKUFFET</B>: Andrei Sjevtsjenko bruker som regel noen tideler for mange.
<B>EKSPERT</B>: Lars Tjærnæs følger engelsk fotball tett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!