Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henry-show mot Porto

Scoring og assist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thierry Henry og Aleksander Gleb nettet og sendte Arsenal til topps i mesterligaens gruppe G med 2-0 hjemme mot Porto.

- Det var en strålende laginnsats mot et sterkt Porto-lag, oppsummerer manager Arsene Wenger.

- Vi føler at vi blir bedre for hver kamp. Når vi må kontre gjør vi det, og når vi må være tålmodige er vi det. Spillerne mestrer størrelsen på banen mye bedre nå, og vi begynner så smått å føle oss hjemme på Emirates Stadium, sier han.

CSKA Moskva overtok midlertidig ledelsen i gruppen etter 1-0 mot Hamburg tidligere på kvelden, men det var aldri noen tvil om at de rødhvite ville ta tabelltoppen tilbake. Arsenal hadde små problemer med Porto, akkurat som Manchester United hadde det sin portugisiske motstander Benfica på bortebane.

Thierry Henry ble igjen sentral. Han sendte Arsenal i føringen med en fin heading sju minutter før pause. Pasningen kom fra Emmanuel Eboué.

Tre minutter ut i 2. omgang var Henry selv nest sist på ballen. William Gallas var på et langt løp, og han passet til Henry som igjen satte opp hviterusseren Aleksander Hleb.

- Thierry kan mer enn å bare score. Men å score 50 mål i Europa er en enorm prestasjon. Tallet lyver ikke. Man finner ikke mange spillere som har scoret flere mål i Europa enn det han har gjort, sier Wenger.
Seks poeng på to kamper betyr at fjorårets tapende finalist er på god vei mot neste steg i mesterligaen.

(NTB)

KONGEN AV ARSENAL: Thierry Henry demonstrerte igjen sin viktighet for Arsenal med scoring og assist mot Porto tirsdag kveld. Foto: AP
KONGEN AV ARSENAL: Thierry Henry demonstrerte igjen sin viktighet for Arsenal med scoring og assist mot Porto tirsdag kveld. Foto: AP Vis mer