Henry slipper trøyestraff

Thierry Henry slipper straff etter at han brøt regelen mot å vise fram en undertrøye med påtrykt budskap i går kveld.

Etter å ha scoret Arsenals 2-1-mål i kampen mot Machester City, lettet Henry på den røde drakta. Fram kom ei undertrøye med påskriften «For the new born kyd». Målet ble dermed en hyllest til Henrys vennine, vokalist Sharleen Spiteri i popgruppa Texas, som nettopp har fått barn.

Engelske medier har i hele dag spekulert i om Henry ville bli straffet, ettersom Fifa har innført forbud mot å vise trøyer med slike budskap under drakta.

Arsenal-manager Arsene Wenger tok som vanlig sin spiller straks i forsvar, og freste mot det engelske fotballforbundet at de måtte skille mellom en hilsen til et nyfødt barn og en mer kontroversiell trøye-tekst.

Trolig har han blitt hørt. Nå har forbundet nemlig valgt å nøye seg med en skriftlig advarsel til Henry.

- Vi vil skrive til Thierry Henry og minne ham om regelen, sier FA-talsmann Adrian Bevington ifølge SkySports.

- Dette var utvilsomt ment som en vennlig gest overfor den nyfødte babyen, og vi aksepterer det. Imidlertid er det et brudd på det internasjonale regelverket, og derfor føler vi behov for å minne ham om dette.

  • BBC skriver følgende om avgjørelsen på sin nettside: «Spør Thierry Henry om hva hans favorittlåt med Texas er, og han vil sannsynligvis velge hiten fra 1996: Say What You Want

    (Dagbladet.no)

GODKJENT: Slik er det lov å feire. Men drakta skal helst sitte på.